Jos Stassen, Kruibeekse stem bij 25 jaar burgemeester Denert

Image
Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Jos Stassen.
KRUIBEKE. Bij de viering van 25 jaar burgemeesterschap Antoine Denert heeft volksvertegenwoordiger- gemeenteraadslid van Groen!, Jos Stassen, als plaatselijke, Kruibeekse woordvoerder, opvallend fijne woorden uitgesproken die eigenlijk naar de toekomst toe het geloof in burgemeester Denert zeker kunnen sterker maken. En we weten ook dat Denert zelf bijzonder veel respect heeft voor Jos Stassen die uiteindelijk de enige Kruibekenaar is die de gemeente lijfelijk vertegenwoordigt in het Vlaams Parlement.

 

Burgemeester Denert over Stassen: "Dankzij AGALEV is Jos Stassen al jaren lid van het Vlaams parlement. Hij is groen in de politiek gegaan maar nu zijn partij groen! heet, is hij in de politiek ontgroend en speelt hij nu ook in Kruibeke mee in het lokale bestuur. Het is een meerwaarde voor onze lokale politiek dat iemand met ervaring in parlementaire procedures, mee de debatten stuurt en soms de enge dorpspolitiek helpt overstijgen. Jos we zijn vrienden geworden en onlangs kreeg ik een geschenk van mijn vriend Kamiel Van Mieghem waarop stond: 'Vrienden mogen kijven maar moeten vrienden blijven'. Jo,s bedankt."

 

Hoe Jos Stassen over zijn burgemeester denkt, konden alle aanwezigen horen tijdens de academische zitting op de huldigingsdag. We luisterden mee: "Iedereen die jonger is dan pakweg 30 jaar en alle nieuwe inwoners sinds 1983 - en dat zijn er ondertussen een hele hoop - kennen hier maar één burgemeester. Dat op zich is al een aparte situatie. Want of je het nu graag hebt of niet - vandaag op het feest van 25 jaar burgemeester zegt iedereen natuurlijk dat die dat schitterend vindt - Denert dat is Kruibeke en Kruibeke dat is Denert."

 

Image
Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Jos Stassen.
"Elke Kruibekenaar heeft dat minstens al 10 keer, zo niet 100 keer, gehoord als je op de vraag waar je woont antwoordt met 'Ik woon in Kruibeke'. Dan krijg je steevast als reactie: 'Kruibeke, dat is toch waar die met zijn lange baard burgemeester is'. Antoine Denert is wereldberoemd in Vlaanderen en ver daar buiten. Met andere woorden, Antoine Denert is een fenomeen."

 

"Je kan ook veel leren van een fenomeen. In alle eerlijkheid, het heeft me jaren gekost om dat te willen inzien, maar van de figuur of het fenomeen Antoine Denert valt er echt wel iets te leren."

 

Jos Stassen kon niet nalaten een anekdote te vertellen en die ging zo: "Zoals zo vaak ging die zaterdag de burgemeester van die gemeente op bezoek bij een echtpaar dat vijftig jaar huwelijk vierde. De burgemeester ging hen feliciteren en een geschenk van de gemeente afgeven. Groot was zijn verwondering toen hij zag dat een ambulance voor de deur stond. Wat was er gebeurd? Mevrouw al dik in de zeventig was die morgen gevallen en had waarschijnlijk een breuk. Maar zij stond er op om pas naar het ziekenhuis gevoerd te worden als de burgemeester was langs geweest. Die mevrouw had meer dan een uur echt liggen afzien, maar ze moest en zou wachten op de burgemeester. Die was natuurlijk verveeld en zei dat ze hem hadden moeten bellen dan was hij zeker vroeger gekomen of haar  in het ziekenhuis gaan bezoeken. Maar voor die mevrouw stond het als een paal boven water: de burgemeester komt naar hier en dan zorg ik dat ik thuis ben, breuk of geen breuk."

 

"Voor veel mensen is de burgemeester niet alleen iemand die het lokaal bestuur vertegenwoordigt en belichaamt, maar ook iemand die een stuk zekerheid en veiligheid geeft in onzekere tijden. Het lokale bestuur is ook het bestuur dat het kortst bij de mensen staat, maar ook het bestuur waar de mensen onmiddellijk resultaat van verwachten. Dicht bij de mensen, waarschijnlijk is dat ook de verklaring voor het succes van het fenomeen Denert hier in Kruibeke. Hij is immers al 25 jaar voltijds en zelfs ‘s nachts beschikbaar voor elke vraag, grief, nood of probleem van elke Kruibekenaar."

 

Image"Op de keper beschouwd staat hij hier in Kruibeke boven de politiek, als de ‘burgemeester voor het leven’. Het gemeentebestuur mag samengesteld zijn door welke kleuren dan ook, maar hij moet burgemeester blijven. Bij elke campagne tijdens de gemeenteraadsverkiezingen  voel je dat :  sympathie van kiezers voor je lijst of voor jou als kandidaat maar toch niet ten koste van Denert als burgemeester! Voor een politieke tegenstander is dat niet altijd een even leuke vaststelling, maar het is wel zo."

 

"Ja, ik heb niet alleen respect voor Antoine ’s grijze haren en baard, maar ook voor de burgemeester die Kruibeke op de kaart zette, voor zijn slimme manier waarop hij de media bespeelt, voor zijn vele wilde voorstellen en ideeën, maar vooral ook voor zijn belangrijke realisaties hier in Kruibeke,  zoals de sluizen als snelheidsremmers in de gewestweg, de inrichting van Bazel dorp, de aankoop van het kasteel van Wissekerke en nog zoveel andere kleine en grote zaken."

 

"Wat wens je een jubilaris normaal? Nog vele jaren natuurlijk. Klinkt het geloofwaardig als ik Antoine Denert nog vele jaren als burgemeester wens? Ja, nog zeker tot eind 2012 en dan zien we wel."


Volksvertegenwoordiger en Kruibeeks gemeenteraadslid Jos Stassen besloot met een bekende verkiezingsslogan:  "Antoine, alle respect!" Van harte.(ROLF DUCHAMPS)

 

 

Lees ook:

Antoine Denert tijdens zijn toespraak.KRUIBEKE/BAZEL/RUPELMONDE. Tijdens de viering van burgemeester Denert werden heel wat woorden uitgesproken door eregasten, enorm veel inwoners hebben hem...

KRUIBEKE. Op initiatief van de groep DENERT werd in 2008 gestart met een reeks concerten, die telkens zouden doorgaan op 11 november. Bedoeling was de vredesboodschap van 11 november ieder jaar...

Dimitri Van Laere, de nieuwe voorzitter van ‘Raad Denert’, in zijn woonkamer waar zijn grote interesse voor heemkunde met heel wat zaken wordt onderstreept.KRUIBEKE. Dimitri Van Laere is de...

Gouverneur Denys, Freddy Willockx, mevrouw en Antoine Denert en Herman De Croo stappen voorbij de vlaggen van de Vlaamse gemeenten. Er hingen er 256 en vooral De Croo was er door geraakt:"Elke vlag...

In de hele gemeente hangen naast de grote spandoeken ook veel vlaggen en wimpels met het nieuw logo en de aankondiging van 25 jaar Burgemeester Denert.KRUIBEKE Zaterdag 20 september wordt voor...

burgemeester Antoine DenertKRUIBEKE. Zaterdag 20 september wordt Antoine Denert gevierd omdat hij een kwarteeuw de burgervader is van inwoners uit Bazel, Kruibeke en Rupelmonde. Zelf stond hij niet...