Flitscampagne in juni door Politie Waasland-Noord

BEVEREN. In de maand juni hield de Politie Waasland-Noord op verschillende plaatsen in Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene snelheidscontroles. In totaal werden daarbij 14 607 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Zo’n 1 661 bestuurders reden sneller dan de toegelaten snelheid. Een bestuurder reed 174 km/u in de Nieuw-Arenbergstraat in Beveren. De toegelaten maximumsnelheid is er 70 kilometer per uur. (mb)

 

Street art map maakt van Sint-Niklaas een openluchtmuseum

SINT-NIKLAAS.  In Sint-Niklaas is de eerste ‘street art map’ voorgesteld. De kaart  bundelt alle nieuwe en bestaande muurschilderingen en graffitiwerken in een route van net geen 10 km, waaronder de langste graffitimuur van het land uit 2012 en verschillende werken op nutskasten. De route kan zowel te voet als per fiets worden afgelegd. 

 

Lees meer...

Peddelroute Waasland geopend

LOKEREN. In Lokeren is de nieuwe ‘Peddelroute Waasland’ geopend. Dat zou normaal gezien reeds op 29 maart gebeurd zijn maar toen stak het coronavirus daar een stokje voor.  De route is 31 kilometer lang en gaat over de Durme, Moervaart, de Zuidlede en het Kanaal van Stekene. Onderweg zijn er verschillende aangepaste steigers en pontons om uit te rusten. De route is af te leggen met een kajak, kano of supboard. Kajaks of kano’s huren kan in Lokeren of in Wachtebeke. 

 

Lees meer...

Bioskoop wil drive-in op Sint-Niklase Grote Markt

SINT-NIKLAAS. Vorig jaar organiseerde BIOSKOOP een openluchtcinema op het Castrohof in Sint-Niklaas. Omdat een openluchtcinema door de coronamaatregelen niet mogelijk is, wil BIOSKOOP gedurende een weekend een drive-in op de Grote Markt organiseren. Verder bevat het concept een gigantisch scherm van 12 op 5 meter, films met een link naar de jaren 1980 en Full 80s Experience Packs met hapjes en drankjes.

 

Lees meer...

ENGIE Electrabel wil twee windturbines bouwen in Burcht

ZWIJNDRECHT. ENGIE Electrabel wil twee windturbines bouwen langs de Schelde op het industrieterrein van Burcht.  Het gaat om turbines met elk een vermogen van 5 MW, goed voor een equivalent van het verbruik van 4 850 gezinnen. De turbines zouden een CO2-besparing van 2 720 ton per jaar moeten opleveren. Volgens de plannen wil Engie nog deze zomer een vergunningsaanvraag indienen. Als de overheid de plannen tegen eind dit jaar goedkeurt, kan de bouw in het tweede kwartaal van 2022 starten. 

 

Lees meer...

KLINGSPOOR heropent zondag de deuren

DE KLINGE. Bezoekerscentrum KLINGSPOOR in De Klinge heropent zondag 5 juli opnieuw de deuren. Het centrum was lange tijd dicht door de maatregelen rond het coronavirus. KLINGSPOOR  is een aanrader voor een uitstap in eigen streek. Bezoekers maken er kennis met thema’s klompen, natuur, grens en de spoorweg Mechelen-Terneuzen en wat deze thema’s verbindt met de streek. 

 

Lees meer...

Zomeraanbod wordt toegankelijker voor mensen met autisme

OOST-VLAANDEREN. Om haar zomeraanbod beter toegankelijk te maken voor mensen met autisme gaat de Provincie Oost-Vlaanderen visuele stappenplannen online zetten en haar personel sensibiliseren. De aanpak kan volgens gedeputeerde Kurt Moens ook jonge gezinnen of hoogsensitieve personen helpen als ze op voorhand weten waar er rust te vinden is en waar bepaalde prikkels dan weer sterk aanwezig kunnen zijn. 

 

Lees meer...

Temse bouwt cameranetwerk uit

TEMSE. Op de gemeenteraad van Temse is een uitgebreid pakket maatregelen goedgekeurd die de inzet van verschillende type camera’s mogelijk maakt. Een van de maatregelen is de inzet van bodycams bij de politie. Ook zullen de komende maanden oudere, vaste camera’s worden vervangen en nieuwe camera’s worden ingeplant. Dat zal in drie fases verlopen. In een eerste fase wordt de doorgang van de Schoolstraat - Kouterstraat en August Wautersstraat aangepakt. Nadien is de omgeving van het JOC en sportcentrum Fernard Schuerman aan de beurt. In de derde en laatste fase worden ook in de industriezones TTS en De Zaat camera’s voorzien.

 

Lees meer...

Gemeente wil verkeersdruk Schooldreef en Kerselarendreef verminderen

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur experimenteert met verschillende maatregelen om de verkeersdruk in de Schooldreef en Kerselarendreef in deelgemeente De Klinge te verminderen. Zo werd er eenrichtingsverkeer ingevoerd. In het kader van dat proefproject heeft het schepencollege  nu beslist om vanaf 16 juli het eenrichtingsverkeer in deze straten om te keren. Gecombineerd met regelmatige verkeersmetingen wordt er onderzocht welke oplossing de beste is. 

 

Lees meer...