Ibogem strijdt tegen voedselverspilling

BEVEREN.  Met de actie ‘Voedsel is goud’ wil afvalintercommunale Ibogem de strijdt aangaan tegen voedselverspilling. Per gezin gooien we immers jaarlijks 88 kg voedsel weg en daar moet volgens Ibogem iets aan gedaan worden. 

 

Lees meer...

Welzijnsvereniging Sleutelzorg verwelkomt vzw De Klokke

SINT-NIKLAAS. VZW Klokke heeft vrijdag, 14 juni 2024, haar intrek genomen in het oude woonzorgcentrum De Reiger. Daar zijn de voorbije weken de leegstaande verdiepingen voorbereid om 36 bewoners en medewerkers van de vzw tijdelijk te huisvesten. 

 

Lees meer...

Meer dan 64 hectare Wase bossen zijn klaar voor de toekomst

REGIO.  Sinds twee jaar geleden de Bosgroep met een project startte om de Wase naaldbossen veerkrachtiger te maken, werden er ruim 30 130 bomen gepland en 64,3 hectare bos klimaat robuust gemaakt. De resultaten werden zaterdag bekend gemaakt in Hof ter Saksen in Beveren. 

 

Lees meer...

Nieuwe namen voor Lokerse Feesten

LOKEREN. De organisatie achter de Lokerse Feesten heeft een aantal nieuwe namen bekend gemaakt die komende zomer op de Grote Kaai zullen optreden. Onder hen Used die het festival afsluit na Oscar And The Wolf, een Kompass night op 3 augustus en 2 Many Djs Presents night op 9 augustus.

 

Lees meer...

Nummer 1722 geactiveerd wegens kans op wateroverlast

REGIO. Omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer, activeert de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722. Op dat nummer kan je terecht als je bij storm- en waterschade bijstand van de brandweer nodig hebt. Een aanvraag voor bijstand indienen kan ook online via 1722.be.  Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

 

Lees meer...