Beveren wipt straatstenen in Melsele

BEVEREN. De gemeente Beveren heeft twee onthardingsprojecten in Melsele afgewerkt.  Zo is een plein met klinkerverharding van ongeveer 700 m² omgevormd naar een grasplein met beplanting en een wadi. 

 

Lees meer...

Proef de Oost-Vlaamse korte keten van 18 tot 26 mei

REGIO.  Vandaag, zaterdag 18 mei, start de Week van de Korte Keten. Tot 26 mei zetten producenten, lokale besturen en organisaties lokale hoeve- en streekproducten in de kijker met opendeurdagen, wandel- en fietstochten, meewerkdagen. 

 

Lees meer...

Kruispunt Singel met Raapstraat wordt veiliger

SINT-NIKLAAS. In augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uitvoeren aan de Singel (R42) in Sint-Niklaas. Tegelijk wordt ook het kruispunt met de Raapstraat aangepakt.  De werken straten op 6 augustus en worden in verschillende fasen uitgevoerd. Eind augustus moeten de werken klaar zijn. 

 

Lees meer...

Vrouw & Maatschappij werkt aan mentaal welzijn

SINT-NIKLAAS. Vorige week trokken medewerkers van Vrouw & Maatschappij Sint-Niklaas naar de wekelijkse markt. Binnen een project rond mentaal welzijn van vrouwen vroegen ze aan bezoekers "Hoe gaat het echt met jou?"

 

Lees meer...

Volkskunstgroep Speelschaar Ossaart te gast in Wales

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase volkskunstgroep Speelschaar Ossaart was afgelopen weekend te gast in Wales. In het prachtige Tredegar House Park in Newport bracht de groep traditionele Vlaamse dansen, vendelzwaaien en zwaarddansen. Ook andere Europese volksdansgroepen waren er te gast op het driedaags festival. 

 

Lees meer...

Reuzenstoet Puitenslagersfeesten haalt mensen naar buiten

BEVEREN. Zondag bracht de reuzenstoet van de Puitenslagersfeesten een massa volk op de been in Beveren. Het was een speciale editie ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Reus Sefken de Puitenslager. De stoet telde ruim 50 deelnemers die van heinde en ver naar Beveren kwamen afgezakt: van reuzen over muziekkorpsen tot plaatselijke groepen. Ze tekenden allen present onder een stralende hemel. 

 

Lees meer...