Havenlandklassen: 3 dagen logeren en studeren in de haven

REGIO. Het Havenbedrijf Antwerpen is gestart met een proefproject rond havenlandklassen, een driedaagse uitstap voor leerlingen naar de haven. Tijdens deze uitstap overnachten de leerlingen in de haven. Zo leren ze niet alleen de haven in al haar facetten, maar ook elkaar beter kennen. Het programma bestaat uit een mix van maritieme, logistieke en industriële activiteiten en natuur, cultuur en ontspanning. In het aanbod zit onder meer een GPS-spel in de haven, een ontdekkingstocht in Fort Liefkenshoek en een bezoek aan het Verdronken Land van Saeftinghe. Leerlingen van het GTI Beveren proberen momenteel het programma als eerste uit. Ze kregen alvast een havenrondvaart met workshop ‘fotograferen met de smartphone’. 

 

Lees meer...

Avondfeestmarkt Stekene met Belle Perez en Les Copines

STEKENE. Vanavond vanaf 17 uur vindt in het centrum van Stekene de jaarlijkse zomerbraderij plaats. Meer dan 200 verenigingen, handelaars en marktkramers zullen in de Polenlaan, Dorpsstraat en Kerkstraat een standje uitbaten.  Naast de kermis, straatanimatie zijn er ook optredens van Duo Puur (19 uur), Belle Perez (20 uur), Les Copines (21 uur), Bone For Tune (22 uur) en Bow & Arrow (23.30 uur). Ook aan Bluesclub SR&BC in de Polenlaan zijn er optredens en Happy Together treedt op van 19 uur tot 22 uur in de Dorpsstraat.

 

Lees meer...

Zaterdagochtend 'Plastic Attack' in de Albert Heijn in de Puitvoetstraat

SINT-NIKLAAS.  Morgenvroeg, zaterdag 15 september, om 10.30 uur vindt er een 'plastic attack' plaats in de Albert Heijn in de Puitvoetstraat. Bij zo'n 'attack' komt geen geweld aan te pas maar voeren mensen actie tegen nutteloze verpakkingen en wegwerpplastic.  Dat doen ze door de plastic verpakking van hun boodschappen te verwijderen en die achter te laten in de supermarkt. 

 

Lees meer...

Cauwenstraat wordt schoolstraat 

BEVEREN. Het drukke verkeer in schoolomgevingen bij het begin- en einduur van de schooldag zorgt niet enkel voor onveilige situaties maar ook voor fijn stof en slechte luchtkwaliteit. Om daar iets aan de doen, startte de Vlaamse Overheid de campagne ‘Paraat voor de schoolstraat’. Daarin werd opgeroepen om schoolstraten in de richten. De scholen De Zonnepit en De Oogappel uit de Cauwenstraat in Vrasene gaan in op die oproep. 

 

Lees meer...

Zondag is het centrum van Beveren autovrij

BEVEREN.  Beveren start de week van de mobiliteit op zondag 16 september met een autoloze zondag. Koning auto en vrachtwagens zijn tussen 12 en 18 uur niet welkom in het centrum van Beveren.  Inwoners die in deze periode hnn wagen willen gebruiken, parkeren hun wagen voor 12 uur buiten de autovrije zone.  In de meeste centrumstraat zoals de Oude Zandstraat, Grote Markt, P. Van Raemdonckstraat, G. Van Gervenstraat geldt een parkeerverbod van 11 tot 18 uur.  Door enkele activiteiten kan het parkeerverbod afwijken. Zo geldt er in de De Brownestraat dankzij het straatfeest een parkeerverbod van 9 tot 18  uur.  In de Sint-Martenslaan tussen de Wilhelmietenlaan en H. Van Arenberglaan is geen autoverkeer mogelijk tussen 11 en 21 uur. Parkeren is er niet toegestaan vanaf 10 uur. 

 

Lees meer...

Dirk Cordeel treedt toe tot Galerij der Prominenten van Voka

REGIO. Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft gisteravond Dirk Cordeel, CEO van bouwbedrijf Cordeel Group, opgenomen in haar Galerij der Prominenten.  Deze erkenning dankt hij volgens Kamervoorzitter Jo De Backer aan zijn vakmanschap en de ondernemingszin waarmee hij sinds 1979 samen met zijn broer Marc het bedrijf van zijn vader voortzet. Cordeel kreeg reeds in 2014 al een Lifetime Achievement Award. Een plaats in de galerij is enkel weggelegd voor personen die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk vlak een bijdrage leveren aan de uitstraling van de regio. De Wase ondernemer toonde zich erkentelijk bij de inhuldiging van de bijhorende gouden plaat. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas organiseert infoavond rond autodelen

SINT-NIKLAAS. Om het aantal auto’s in de stad te laten dalen, zet Sint-Niklaas sterk in op autodelen en zet initiatieven als Cambio, Stapp.in en JustDrive in de kijker tijdens een infoavond. Tijdens de infoavond worden ook de voordelen, kosten en andere informatie op een rijtje gezet. 

 

Lees meer...

Website Stad van de Sint in het nieuw

SINT-NIKLAAS.  Het is nog even wachten op 6 december maar in Sint-Niklaas wordt al volop gedacht aan het sinterklaasfeest. De website stadvandesint.be is helemaal vernieuwd met een nieuwe huisstijl van de hand van illustrator Tim Polfliet. De nieuwe structuur moet de uitgebreide waaier aan activiteiten duidelijk en gebruiksvriendelijk houden. 

 

Lees meer...

Bouw nieuwe gevechtszaal aan De Witte Molen gestart

SINT-NIKLAAS.  Gisteren, dinsdag 11 september, zijn de werken gestart voor de bouw van een vechtsportzaal aan het sportcomplex De Witte Molen. Die moet de huidige, te kleine judozalen vervangen. De nieuwe zaal is 350 m² groot, waarvan 264 m² die kan opgesplitst worden in twee gelijke dojo’s. De rest is voor ondere andere berging, technische lokalen en een zone voor toeschouwers. De nieuwe zaal zal een deel van de parking inpalmen, die nadien wordt heringericht. De bestaande kleedkamers worden hergebruikt. 

 

Lees meer...