BLØF neemt Geike Arnaert mee naar GraauwRock

GRAAUW(NL). Op donderdag 10 mei vindt voor de 17de keer Graauwrock plaats in het Nederlandse plaatsje Graauw. De Nederlandse BLØF is de headliner. Gisteren werd ook bekend dat Geike Arnaert, ex-zangeres van Hooverphonic, mee zal komen om het nummer ‘Zoutelande’ live te brengen. 

 

Lees meer...

Willy Minnebo is grootste 2070’er

ZWIJNDRECHT. Voormalig burgemeester Willy Minnebo is zondag verkozen tot de Grootste 2070’er.  Die verkiezing werd gehouden ter gelegenheid van Erfgoeddag 2018 dat ‘kiezen’ als thema had. Minnebo kreeg 30,7 procent van de stemmen. Tweede werd heemkundige Georges Bettens met 17 procent van de stemmen. De top 5 bestaat verder uit Leo Tindemans met 12,4 procent, Piet Severins met 9 procent en Paul D’Haese met 8,5 procent van de stemmen.

 

Lees meer...

éénrichtingsverkeer definitief ingevoerd in de Glazenleeuwstraat en Koben Geertsstraat

BEVEREN. Het éénrichtingsverkeer in de Glazenleeuwstraat en Koben Geertsstraat is na vier maanden definitief ingevoerd.  De regeling werd op 18 december als proefproject ingevoerd. Begin maart volgde een evaluatiemoment, waarbij inwoners van Beveren hun mening over het project kwijt konden. Alle reacties werd besproken in de gemeentelijke verkeerscel. Mits een aantal opmerkingen werd de regeling als positief ervaren. 

 

Lees meer...

2500 bezoekers voor Erfgoeddag in het Waasland

REGIO. Gisteren vond de 18de editie van Erfgoeddag plaats. Het thema was dit jaar ‘kiezen’. In het Waasland hadden erfgoedliefhebbers keuze uit 33 gratis activiteiten. Het Wase erfgoed trok 2500 bezoekers. Beveren kon dit jaar rekenen op in totaal 459 bezoekers, waar bezoekers in Hof ter Welle nog een laatste stem konden uitbrengen op de grootste erfgoedheld van Beveren. Heemkundige Gabriel Willemans won de verkiezing.

 

Lees meer...

Zeelt en bittervoorn in Kruibeke

KRUIBEKE. Zaterdag 21 april was Wereldvismisgratiedag. Daags voordien gaven visserijbiologen een visdemo aan de stuw aan de Blauwe Gaanweg in Bazel. Onder meer enkele klassen van de Sint-Petrusschool leerden er welke vissen er in Bazel rondzwemmen. In een eerder geplaatste fuik werden negen verschillende soorten vis aangetroffen, waaronder de zeldzame bittervoorn en zeelt van 42 cm. Dat de bittervoorn is aangetroffen is volgens visserijbioloog Marc Staut een teken dat het goed gesteld is met waterkwaliteit in de Polders van Kruibeke. De vis is immers een kieskeurige zwemmer. De bittervoorn komt uit de Noordzee via de Schelde naar grachten en kreken van de Polders van Kruibeke om er zich voort te planten.  Verder werden er ook rietvoorn, wilde goudvis, blankvoorn, driedoornige stekelbaars en zelfs een brakwatersteurgarnaal aangetroffen. 

 

Lees meer...

Week van de valpreventie

BEVEREN.  Vandaag start de jaarlijkse Week van de Valpreventie, een gezamenlijke organisatie van het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s. Het thema is net als vorig jaar ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’.  Doel van deze themaweek is om ouderen meer en veilig te laten bewegen. De gemiddelde Vlaamse 64-plussers zit meer dan 9,5 uur per dag stil, terwijl bewegen mensen fit houdt, het evenwicht en mobiliteit verbetert. Kortom, beweging zorgt er voor dat de kans op een val vermindert. 

 

Lees meer...

Tweede keer Bubbles & Bites op zondag 29 april

SINT-NIKLAAS. Op zondag 29 april vindt de tweede editie plaats van Bubbles & Bites, een tocht voor wijnliefhebbers langs verschillende horecazaken in de stadskern van Sint-Niklaas. Bedoeling van de tocht is om plaatselijke wijnspecialisten meer visibiliteit te geven en om nieuwe of bestaande horecazaken te (her)ontdekken. Vorig jaar trok de eerste editie 60 deelnemers.

 

Lees meer...

Gabriel Willems is grootste erfgoedheld van Beveren

BEVEREN. In aanloop naar erfgoeddag op 22 april hield de Hertogelijke Heemkundige Kring Land Van Beveren een verkiezing van de ‘Grootste Erfgoedheld van Beveren’.  Gisteren, op erfgoeddag, viel het verdict. Gabriel Willems, heemkundige en ereconservator Cortewalle, is verkozen tot grootste erfgoedheld van Beveren. Anna Piers, de oprichtster van Hof ter Welle, eindigde op de tweede plaats. Vroedvrouw Celine Van Geertsom werd derde. 

 

Lees meer...

Nepvossen moeten duiven weghouden van begraafplaats

ZWIJNDRECHT.  De gemeente Zwijndrecht heeft nepvossen geplaatst op de begraafplaats. De vossen moeten vogels weghouden die er maar al te vaak grafzerken bevuilen. Vooral de houtduif veroorzaakt problemen. Aangezien de vos een natuurlijke vijand is van de houtduif, hoopt de gemeente dat de duiven nu elders hun gevoeg zullen doen. (mb)

 

Negentig bewoners WZC De Kroon verhuizen naar nieuwbouw 

SINT-GILLIS-WAAS. Vandaag en morgen verhuizen negentig bewoners naar de nieuwbouw van woonszorgcentrum De Kroon op de Sint-Helenasite. In het nieuwe gebouw is ook ruimte voorzien voor een polyvalente zaal en een bruin café. In een tweede blok neemt het personeel nieuwe kleedruimtes in gebruik. Ook de nieuwe wasserij start vandaag de activiteiten. Op 18 mei verhuizen ook de polikliniek van AZ Nikolaas en de huisartsenwachtpost naar blok C van de nieuwbouw. In het huidig woonzorgcentrum blijft plaats voor 77 bewoners, waarvan 30 personen met dementie. 

 

Lees meer...