Nieuw speeltuig op speelplaats GOM 

SINT-GILLIS-WAAS. Leerlingen van de gemeentelijke lagere school GOM zijn de nieuwe schooldag feestelijk gestart. Op de stoeiweide van de school is immers nieuw speeltuig in gebruik genomen. Het nieuwe toestel draait om bewegen, behendigheid, evenwicht, fantasie, sociaal gedrag, groot worden. Het moet de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van de kinderen ten goede komen.  Ook de kinderen van de buitenschoolse kinderopvang en het deeltijds kunstonderwijs hebben toegang tot het toestel. (mb)

 

Hogere premies voor startende ondernemers

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase stadsbestuur trekt de kernversterkende premies voor startende ondernemers vanaf november fors op. In de stadskern wordt de starterspremie opgetrokken van maximum 5000 euro naar maximum 15000 euro. In de kernen van de deelgemeenten komt er een starterspremie tot maximum 5000 euro. Ondernemers in de stadskern kunnen ook een duurzame renovatiepremie tot 10.000 euro en een verhuispremie tot 5.000 euro aanvragen. In de kernen van de deelgemeenten kunnen ondernemers een herbestemmingspremie tot 2500 euro aanvragen. 

 

Lees meer...

Beveren integreert burgerprofiel op website

BEVEREN.  De gemeente Beveren heeft het ‘Mijn Burgerprofiel’ geïntegreerd in haar website. Dat is een plaats waar burgers hun zaken met de lokale, Vlaamse en federale overheid veilig en digitaal kunnen regelen. De portaalsite bundelt alle officiële gegevens en overheidsadministratie in één persoonlijk overzicht. Inloggen op ‘Mijn Burgerprofiel’ kan met de elektronische identiteitskaart, Itsme of een andere authenticatieapp. 

 

Lees meer...

Virtuele fietstocht in de ‘Stad van morgen’

SINT-NIKLAAS. Wie graag al eens een virtuele fietstocht maakt over de toekomstige Grote Markt of fietsbrug Vijfstraten kan sinds dit weekend terecht in het belevingscentrum in het Landhuis aan de Grote Markt. Daar staan nog tot 12 november twee fietsen met een VR-bril ter beschikking. Zo’n virtuele realiteit is een totaalbeleving waarbij je de nieuwe omgeving niet enkel ziet maar ook de hellingen voelt.

 

Lees meer...

Feestelijke opening nieuw kantoor Plus Home Services

STEKENE. Plus Home Services heeft vrijdagavond tijdens de avondfeestmarkt haar nieuwe kantoor in de Dorpsstraat feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester Stany De Rechter. Heel wat medewerkers en klanten kwamen langs om de opening mee te vieren. Ze kregen allemaal een leuk geschenkenpakket mee naar huis. Kinderen konden een zoektocht doorheen het nieuwe pand doen. 

 

Lees meer...

Kiest Zwijndrecht wel of niet voor een fusie? 

ZWIJNDRECHT. Kan Zwijndrecht als zelfstandige gemeente blijven functioneren? Die vraag werd de voorbije maanden uitgebreid onderzocht door de IDEA Group.  Het resultaat wordt donderdag aan de gemeenteraad voorgesteld. Volgens de bestuurskrachtanalyse heeft Zwijndrecht een sterke, eigen identiteit, heeft het sterke fundamenten en kan het in de toekomstig zelfstandig blijven besturen. 

 

Lees meer...

VOKA betreurt schrapping ENA-gebied Zwaaikom

REGIO. VOKA, Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, betreurt het schrappen van het  ENA-gebied Zwaaikom-Ranst. Daardoor verdwijnt er een potentieel industriegebied aan het water, zonder dat dit elders gecompenseerd wordt. Volgens VOKA zijn er watergebonden bedrijventerreinen nodig om het transport via het kanaal te versterken.

 

Lees meer...

Autovrije Zondag in Beveren

BEVEREN. Morgen, zondag, 18 september, is het centrum van Beveren van 9 tot 18 uur verkeersvrij. De verkeersas N70, tussen de Bosdamlaan en Gravendreef, is autovrij van 12 tot 18 uur. Er is een uitzondering voor zorgverstrekkers en mensen met een 'parkeerkaart voor personen met een handicap'. Zij mogen zich wel met de auto begeven in de autovrije zone. Het is reeds de tiende keer dat Beveren meedoet met de Autoloze Zondag.  

 

Lees meer...

Regen zorgt voor vertraging in belijning IJzerstraat

BEVEREN. Door het regenweer kon de nieuwe wegmarkering in de IJzerstraat in Melsele niet worden aangebracht. Dat betekent ook de straat voorlopig enkele richting blijft. Na het weekend volgt een nieuwe poging om de wegmarkering aan te brengen. Als dat lukt, kan er opnieuw  tweerichtingsverkeer plaatsvinden. 

 

Lees meer...

Vrouw betrapt op poging tot diefstal in Melsele

BEVEREN. Dinsdagochtend, 13 september, werd rond 6 uur een 44-jarige vrouw uit Beveren in Melsele betrapt bij tot diefstal uit voertuigen. De vrouw werd opgepak en na verhoor werd de verdachte vrijgelaten onder voorwaarden. (mb)