Nieuwe Beverse cadeaubon geldig in alle deelgemeenten

BEVEREN. De gemeente Beveren lanceerde deze week haar nieuwe BV Cadeaubon. De Beverse geschenkbon is een stuk moderner geworden. Zo is de bon ook online te koop en kan de koper via een QR-code zelf de waarde bepalen. De bon kan ook verspreid in verschillende winkels besteed worden en in alle deelgemeenten van Beveren. Vooral dat laatste is een meerwaarde. Voorheen gebruikten de handelaarsverenigingen van de deelgemeenten een eigen systeem en dat zorgde voor een beperkt aanbod voor de klanten. Met één systeem over heel Beveren is het aanbod voor klanten flink uitgebreid. 

 

Lees meer...

VZW Durme sluit bezoekerscentrum Molsbroek

LOKEREN. De VZW Durme sluit het bezoekerscentrum Molsbroek alvast tot eind dit jaar. De erfgoedwandeling door het Molsbroek in het Lokerse dialect voorzien voor morgen, zondag 5 december, en de zintuigenwandeling van 12 december aan het Donkmeer gaan niet door en worden verschoven naar een latere datum. Reden voor de beslissing is te zoeken bij de covid-pandemie. (mb)

 

Stekene annuleert evenementen

STEKENE. Het gemeentebestuur van Stekene heeft een aantal evenementen geannuleerd. De huldiging van de sportlaureaten, de kerstmarkt op de zaterdagmarkt, de kerstmarkt, de nieuwsjaarsreceptie en de proclamatie van d’Academie Podium gaan niet door. Verder zijn ook alle culturele voorstellingen in december geannuleerd. De wekelijkse lessen van de sportacademie zijn tot eind januari opgeschort. 

 

Lees meer...

Waaghals trekt aandacht van de politie

SINT-GILLIS-WAAS. De politie Waasland-Noord heeft woensdag een gebiedsgebonden actie in De Klinge, Meerdonk en Sint-Gillis-Waas gehouden. De actie was gericht op meer verkeersveiligheid en tegen inbraken en overlast. 

 

Lees meer...

Covid-update AZ Nikolaas & AZ Lokeren (03.12.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 53 covid-patiënten opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Daarvan worden 10 personen behandeld op intensieve zorgen. Vier personen wachten nog op het resultaat van hun covid-test. Tussen donderdag- en vrijdagmiddag zijn drie covid-patiënten overleden aan de gevolgen van covid-19. Negen positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten. (mb)

 

Covid-update AZ Nikolaas & AZ Lokeren (02.12.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 55 covid-patiënten opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Daarvan worden 12 personen behandeld op intensieve zorgen. Vier personen wachten nog op het resultaat van hun covid-test. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt overleden aan de gevolgen van covid-19. Dertien positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten. (mb)

 

De Klokke vzw zwaait directeur Bob Lenssens uit

SINT-NIKLAAS. De Klokke VZW neemt begin 2022 na 28 jaar afscheid van directeur Robert Lenssens die met pensioen gaat. Lenssens kijkt naar eigen zeggen terug op "een mooie tijd en flinke uitdagingen".  Hij laat een gezonde onderneming achter met 150 cliënten over het hele Waasland en vestigingen in Beveren, Sint-Niklaas, Temse en Tielrode. 

 

Lees meer...

AZ Lokeren en AZ Nikolaas starten 2022 als één ziekenhuis

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. AZ Nikolaas en AZ Lokeren fuseren op 1 januari 2022 tot één ziekenhuis. Het is de kers op de taart na een jarenlange intense samenwerking waarbij de éénwording stelselmatig werd voorbereid. Het is door die samenwerking dat het ziekenhuis specialisaties kan aanbieden waarvoor patiënten vroeger naar Gent of Antwerpen moesten uitwijken. Hoogkwalitatieve zorg aanbieden dicht bij huis blijft dan ook een van de voornaamste doelen van het nieuwe fusieziekenhuis. Zo zal de polikliniek in Lokeren verder worden uitgebouwd. 

 

Lees meer...

Covid-update AZ Nikolaas & AZ Lokeren (01.12.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zijn 57 covid-patiënten opgenomen in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Daarvan worden 12 personen behandeld op intensieve zorgen. Vijf personen wachten nog op het resultaat van hun covid-test. De voorbije 24 uur is 1 patiënt overleden aan de gevolgen van covid-19. Vier positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen. 

 

Lees meer...