Affiche 17de GraauwRock is klaar

GRAAUW (NL). Op donderdag 10 mei vindt in het Nederlandse polderdorp Graauw de 17de editie van GraauwRock plaats. Zoals voorgaande jaren zal de winnaar van de wedstrijd The Road to GraauwRock het festival openen. Naast grote namen als Bløf , Wulf en Son Mieux staan er ook met Herman Brock Jr. en Peer rasechte Zeeuwse groepen op de affiche. The U2 Tribute en Daredevils sluiten het festival af. 

 

Lees meer...

Groen licht voor heraanleg fietssnelweg F411 door Stropersbos

SINT-GILLIS-WAAS. De Vlaamse overheid heeft eindelijk het plan goedgekeurd voor de heraanleg van de fietssnelweg op de oude spoorwegbedding Mechelen-Terneuzen. De fietssnelweg verbindt Sint-Niklaas met Hulst (NL).  Het fietspad is aan het herstelling toe. Bovendien vraagt de gemeente Sint-Gillis-Waas al jaren om een verbreding van het fietspad.

 

Lees meer...

Ruim 3400 deelnemers aan Beverse zwerfvuilactie

BEVEREN. Nog een paar weken en het is zover: de jaarlijkse zwerfvuilactie van de gemeente, Ibogem en Mooimakers.be. Tot hiertoe hebben reeds 21 scholen, een aantal wijkcomites en verenigingen, goed voor ruim 3 400 vrijwilligers, zich aangemeld om tussen woensdag 14 maart en zaterdag 17 maart zwerfvuil te ruimen in de Beverse straten, pleinen en parken. De organisatoren stellen het werkmateriaal ter beschikking: 1 100 grijpstokken, 3 300 paar handschoenen, fluohesjes, afvalzakken en containers. Vorig jaar haalden vrijwilligers tijdens de opruimactie 1 186 kilo zwerfvuil op. 

 

Lees meer...

Buurtcomite Windstil Stekene houdt zitdag tegen de bouw van windturbinepark

STEKENE. Buurtcomité Windstil Stekene strijdt al meer dan een jaar tegen de bouw van een windturbinepark langsheen de E34 en zet alle middelen in om te verhinderen dat het park er komt. De windmolens van Fortech-wase Wind en Engie Electrabel zouden te dicht tegen woningen komen en te dicht bij het Wullebos en natuurgebied Zandbergen. Bovendien zouden drie windmolens in het jachtgebied van onder ander de zeldzame Bosvleermuis en Mopsvleermuis gebouwd worden. 

 

Lees meer...

Dieter Schalley haalt finale STEM-olympiade

SINT-NIKLAAS.  Dieter Schalley, leerling uit het 2de jaar Latijn van de Heilige Familie in Sint-Niklaas, is doorgestoten tot de finale van de STEM-olympiade. Dat is een prestigewedstrijd voor jongeren van de eerste graad secundair onderwijs met feeling voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp en wiskunde. Er deden meer dan 23 600 deelnemers van 232 scholen mee. Schalley is samen met 48 leerlingen uit andere scholen in de finale geraakt. 

 

Lees meer...

Gemeente Stekene neemt Gildenhuis over

STEKENE. De gemeente Stekene gaat vanaf 1 april het Gildenhuis uitbaten. Het gemeentebestuur en de huidige beheerder, vzw Parochiale Werken, hebben daarover een erfpachtovereenkomst van 30 jaar afgesloten. Het gaat om de grote zaal en vergaderzaal het Maurisken. Voor de verenigingen zal er niet veel veranderen. Voor het Gildenhuis zullen dezelfde voorwaarden gelden als voor andere culturele infrastructuur waarover de gemeente beschikt.

 

Lees meer...

Eandis gaat stroom van zonnepanelen opslaan

LOKEREN. Eandis heeft in zijn logistiek centrum in Lokeren een innovatief energie-opslagsysteem geïnstalleerd waarmee het zonnestroom kan opslaan. Dat is een gigantische slimme batterijcontainer die gekoppeld is aan zonnepanelen. Met de opgeslagen zonnestroom kan Eandis zijn elektrische vorkheftruks opladen wanneer er geen zon is. Op het dak van het distributiecentrum staat een installatie van zonnepanelen van 375 kilowattpiek.

 

Lees meer...

Sint-Niklaas dankt vrijwilligers voor viering 800 jaar

SINT-NIKLAAS.  Vorig jaar vierden de stad Sint-Niklaas  en deelgemeente Sinaai hun 800ste verjaardag met tal van activiteiten. Daar werkten honderden vrijwilligers en tientallen verenigingen aan mee. De stad wil deze vrijwilligers bedanken met een bedankingsavond op vrijdagavond 2 maart in ‘t Bauhuis.  Van 19.30 tot 22 uur is er een terugblik met foto’s, een filmvoorstelling, gratis brochure en toespraken. Iedereen met een hart voor Sint-Niklaas is van harte welkom. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 778 30 00. (mb)

 

Kruispunt Glazenleeuwstraat – Klapperstraat dagje afgesloten

BEVEREN. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen er op donderdag 1 maart of vrijdag 2 maart overlagingswerken worden uitgevoerd rond de putdeksels op het kruispunt van de Glazenleeuwstraat met Klapperstraat. De werken duren 1 werkdag. Het kruispunt zal tijdens de werken afgesloten zijn.

 

Lees meer...

Infosessie BIN Tijskenshoek Beveren 

BEVEREN. De politie Waasland-Noord organiseert vanavond, 20 februari, om 18.30 uur een infosessie over de oprichting van het buurtinformatienetwerk Tijskenshoek. De infosessie vindt plaats in het politiekantoor in Beveren. Wie in een van volgende straten woont en interesse heeft om lid te worden van het buurtinformatienetwerk, is welkom. 

 

Lees meer...