Woonzorgcentrum De Kroon zoekt vrijwilligers

SINT-GILLIS-WAAS. Het animatieteam van woonzorgcentrum De Kroon organiseert wekelijks tal van activiteiten als turnen, pannenkoeken bakken, modeshows voor de bewoners van het woonzorgcentrum. De Kroon zoekt nog vrijwilligers om te helpen bij deze activiteiten of om te helpen bij de maaltijden. 

 

Lees meer...

Oude bedden AZ Lokeren naar Syrië

LOKEREN. AZ Lokeren heeft 92 bedden vernieuwd. De nieuwe ziekenhuisbedden zorgen enerzijds voor meer comfort voor de patiënt en anderzijds voor meer gebruiksvriendelijkheid voor de verpleegkundigen. Alle bedieningen van de bedden gebeuren elektronisch. De vervanging van de bedden heeft 249 656 euro gekost.

 

Lees meer...

VDAB en UNIZO roepen bedrijven op om te investeren in opleidingen op de werkvloer

REGIO. Het voorbije jaar ontving VDAB 57.002 vacatures in Oost-Vlaanderen, een stijging van van 15 procent. Tegelijk daalt de werkloosheid in onze provincie met 9,2 procent. Dat maakt dat openstaande vacatures moeilijk raken ingevuld. Daarom roepen VDAB en UNIZO Oost-Vlaamse bedrijven op om nog meer te investeren in het opleiden van toekomstige werknemers op de werkvloer.

 

Lees meer...

Belgen vertrekken veiliger op vakantie

ZWIJNDRECHT. Belgen vermijden bewust(er) de files als ze op vakantie vertrekken en vertrekken veiliger. Dat blijkt uit de VAB-Mobiliteitsbarometer en ongevallenstatistieken van VAB-Reisbijstand.  De VAB-Reisbijstand telde tot nu toe 15 procent minder oproepen voor ongevallen dan vorig jaar. 

 

Lees meer...

Dienstencentrum Houtmere start met mantelzorgcafé 

ZWIJNDRECHT. Dienstencentrum Houtmere start dit najaar met een mantelzorgcafé om mantelzorgers te ondersteunen en te helpen om hun taak als mantelzorger vol te houden. Bedoeling is om ervaringen en verhalen uit te wisselen aan de hand van een bepaald thema. Voor dit mantelzorgcafé is dienstencentrum Houtmere op zoek naar vrijwilligers. Wie interesse heeft, kan een seintje geven op 03 250 18 36 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Anja Vergauwen is nieuwe teamchef voor wijkpolitie Stekene

STEKENE. Anja Vergauwen is sinds begin juli de nieuwe teamchef voor de wijkpolitie van Stekene. Vergauwen deed eerder ervaring op als chef van een interventieteam. Ook is al jaren actief in de politiezone Waasland-Noord en heeft ze een duidelijke visie voor haar nieuwe functie. "Samen met mijn wijkteam gaan we voor gemeenschapsgerichte en kwalitatieve politiezorg in Stekene.", klinkt het. (mb)

 

Extra maatregelen tegen waterschaarste

REGIO.  Oost-Vlaams gouverneur Briers neemt extra maatregelen tegen de aanhoudende droogte.  Er geldt met onmiddellijke ingang een oppompverbod op alle onbevaarbare waterlopen in de provincie. Als de kwaliteit van het water nog verder daalt, is het niet langer geschikt als drinkwater voor vee en bewatering van bepaalde gewassen. 

 

Lees meer...

In augustus onderhoudswerken op Singel in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Vanaf maandag 13 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met met onderhoudswerken op de R42 Singel tussen Vijfstraten en de Prins Boudewijnlaan (N70) in Sint-Niklaas. Over een afstand van 2 kilometer zal het asfalt vernieuwd worden. Als het weer meezit, zijn de werken klaar op 23 augustus. 

 

Lees meer...

Waterbus zoekt schippers en matrozen

REGIO. De Waterbus is een groot succes. Ruim een jaar na de eerste vaart heeft De Waterbus al meer dan 200.000 passagiers vervoerd. Eerder werd al bekend dat er dit najaar extra schepen worden ingezet en nieuwe haltes zullen worden bediend.  Om die nieuwe schepen te kunnen bedienen, zoekt De Waterbus schippers en matrozen. Wie een dienstenboekje matroos of schipper en een EHBO-diploma heeft, komt in aanmerking. 

 

Lees meer...

Woonzorgcentrum Craeyenhof zoekt vrijwilligers

ZWIJNDRECHT.  Woonzorgcentrum Craeyenhof in Zwijndrecht is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende diensten. Zo is er extra hulp nodig in Cafetaria Lusthof, ondersteuning bij de maaltijden, begeleiding om met bewoners mee te gaan naar consultaties, bestuurders voor het busje en hulp in de wasserij. Vrijwilligers kunnen de maximum vrijwilligersvergoeding krijgen. 

 

Lees meer...