Nieuwe look voor Kringwinkel Den Azalee

SINT-NIKLAAS. Na meer dan twintig jaar heeft Kringwinkel Den Azalee een nieuwe huisstijl en nieuwe slogan. De kringwinkel heet voortaan gewoon ‘kringwinkel’. De nieuwe, moderne, kleurrijke huisstijl moet de kringwinkel klaarstomen voor de toekomst en nieuwe generatie aanspreken maar herkenbaar. De pijl in het logo verwijst naar de toekomst. De slogan ‘Wie kringt die wint’ is vervangen door ‘Opnieuw geluk’, wat verwijst naar opnieuw gebruiken, opnieuw dragen of opnieuw lezen.

 

Lees meer...

Wase The Musketeers op 21ste Bierpassieweekend

SINT-GILLIS-WAAS/ANTWERPEN. Brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas zal van 1 tot en met 3 juli deelnemen aan het Bierpassieweekend in Antwerpen. De Wase brouwers zullen er nieuwste bier ‘Dirty Talk’ brengen. Dat biertje werd ontwikkeld in samenwerking van met Nick Bril  van The Jane. 

 

Lees meer...

Werken Driekoningenstraat zijn bijna klaar

SINT-NIKLAAS. De werken in de Driekoningenstraat zijn bijna klaar. De voorbije maanden zijn zowel de voetpaden als de rijbaan grondig vernieuwd. Ook werd er een glasvezelnetwerk aangelegd, net zoals een verhoogde bushalte aan het kruispunt met de Bremstraat. In de Bremstraat werd ook een verhoogd fietspad aangelegd. 

 

Lees meer...

Sint-Niklaas werkt aan eigen stadsapp

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas werkt aan een eigen app die de naam ‘Stadsapp Sint-Niklaas’ zal meekrijgen. Naast een reeks Sint-Niklase functionaliteiten zal de app ook een aantal functies hebben die de Vlaamse overheid aanbiedt. Sint-Niklaas is immers een van de pilootsteden die de ‘Mijn Burgerprofiel'-app koppelt aan de eigen app. 

 

Lees meer...

Vollenbak zomer in Beveren

BEVEREN. De knaldrang bij toeristisch Beveren is groot. Daarom lanceert de gemeente de campagne ‘Vollenbak’. Die bundelt alle evenementen van de gemeente en van lokale verenigingen die door de gemeente worden ondersteund.  Alle activiteiten vinden plaatsen tussen 21 juni en 21 september.

 

Lees meer...

PVDA noemt meerjarenbegroting een monopolyspel

SINT-NIKLAAS. PVDA Sint-Niklaas uit flinke kritiek op een aanpassing van de meerjarenbegroting van de stad Sint-Niklaas. Volgens de partij investeert de stad teveel in grote projecten. Vooral de stijging van de budgetten voor de heraanleg van de Grote Markt, stadswinkel, de nieuwe bibliotheek en het nieuwe zwembad zijn kop van jut. De partij verwijt de stad niet of te weinig in mensen te investeren zoals in extra sociale woningen en openbaar vervoer of een indexatie van de toelage aan Zorgpunt Waasland. 

 

Lees meer...

Zwangere Guy en Whispering Sons vervolledigen affiche Lokerse Feesten

LOKEREN. Met Zwangere Guy en Whispering Sons zijn de laatste artiesten voor de 47ste Lokerse Feesten aangekondigd. Daarmee is de affiche compleet. Zwangere Guy is de headliner op openingsdag vrijdag 5 augustus. Samen met onder andere Damian Marley, ‘t Hof Van Commerce en Gladde Paling mag de Belgische hiphop ster de Lokerse Feesten op gang trekken. 

 

Lees meer...

Voka houdt tuinfeest voor 1.200 ondernemers

REGIO. Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft vrijdag 1.200 ondernemers bij elkaar gebracht in de Antwerpse Zoo. Daarmee blies Voka een traditie na twee jaar onderbreking nieuw leven in.  Op het programma stonden onder andere een nocturnewandeling door de inslapende dierentuin, meetingpoints rond haven en internationaal zakendoen en een uitgebreid walking dinner. Een nieuwigheid dit jaar was de netwerksafari, waarbij ondernemers die elkaar niet kennen, samen een busje konden charteren voor een korte rondrit door de Zoo. 

 

Lees meer...

Stropersbos is meest libellenrijke gebied van het Waasland

SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. Het Stropersbos is uitgegroeid tot het meest libellenrijke gebied van het Waasland. Dat blijkt na onderzoek door de Libellenwerkgroep Waasland. Zij deden waarnemen in twee rustzones in het Stropersbos en telden er maar liefst 42 soorten, waaronder enkele bedreigde en zeldzame soorten volgens de zogenaamde Rode Lijst. Dat is een lijst die kans op uitsterven van een bedreigde soort weergeeft.

 

Lees meer...

Nieuw speeltuig op speeltuintje Vlasdam

LOKEREN. De stad Lokeren heeft de versleten veerwipjes op het speeltuintje aan de Vlasdam vervangen door nieuwe klimblokken. Die moeten de kinderen uit de buurt een nieuwe uitdaging bieden en stimuleren om buiten te spelen. 

 

Lees meer...