Nieuw geboortebos in Sinaai

SINT-NIKLAAS. Gisteren is in speelbos Ter Beke in Sinaai een nieuw geboortebos aangeplant. Als inhaalbeweging na corona werden bomen geplant voor de geboortejaren 2021 en 2022. Het geboortebos is in zogenaamde kloempen geplant, dat zijn bomengroepen van ongeveer 30 meter diameter. De ruimte tussen de groepen is open gelaten zodat het spontaan kan verbossen. De stad koos voor inheemse boomsoorten. Maar liefst 375 gezinnen hadden zich ingeschreven om een boom te planten. (mb)

 

PVDA klaagt systeem van scanwagens aan

SINT-NIKLAAS. PVDA Sint-Niklaas vraagt de stad om het systeem van parkeercontrole met een scanwagen stop te zetten. Reden voor de vraag zijn wat PVDA structurele gebreken en tekortkomingen noemt zoals onterechte boetes in blauwe zones, meerdere boetes voor eenzelfde overtreding en zeer korte betaaltermijnen. Het feit dat een scanwagen vorige week zelf fout geparkeerd stond, deed de emmer overlopen. Daarom zal PVDA op de gemeenteraad van 24 maart het stadsbestuur vragen om het systeem met de scanwagen stop te zetten en de boetes in de blauwe zones kwijt te schelden. 

 

Lees meer...

Industriepark-West krijgt gescheiden riolering

SINT-NIKLAAS. Op maandag 27 maart starten de rioleringswerken in het Industriepark-West in Sint-Niklaas. Eerst wordt er gewerkt in de Puytvoetwegel. Vanaf mei schuiven de werken door naar het Industriepark-West zelf. Naast een gescheiden riolering kom er ook een reeks verkeersveilige ingrepen zoals de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad en een parking. Die parking moet het mogelijk maken om de Puytvoetwegel autoluw te maken. 

 

Lees meer...

Wafelenbak voor Turkije en Syrië

SINT-NIKLAAS. De gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië laat de inwoners van het Waasland niet los.  Elektro Kamiel Smet (EKS) organiseert op vrijdag 31 maart een wafelenbak ten voordele van het steunfonds 1212 dat de solidariteitsacties voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië coördineert. Het initiatief komt van werknemer Hasan Bilici, die eerder ook meewerkte aan andere steunacties. 

 

Lees meer...

Energiesteun voor Wase asielen

REGIO. Dertien asielen in het Waasland krijgen samen 68 764 euro energiesteun van Vlaams Dierenminister Ben Weyts. De steun maakt deel uit van een pakket voor 40 Oost-Vlaamse asielen ter waarde van 145 000 euro. Met de steun wil minister Wets de dierenasielen helpen met de gevolgen van de energiecrisis.  Het bedrag per asiel is afhankelijk van de grootte van het asiel en varieert van 1 000 euro tot meer dan 21.000 euro.

 

Lees meer...

Studio Bebe heeft nu ook fysieke winkel

SINT-NIKLAAS. Studio Bebe, de webshop die vorig jaar werd opgestart door Julie Weyers en Lindsay Stevelinck, heeft nu ook een fysieke winkel. Ze hebben onderdak gevonden als shop in shop bij De Ruyte kids in Belsele. De Ruyte staat al een kwart eeuw bekend voor kinderschoenen. 

 

Lees meer...

88 Bands willen deelnemen aan Lawijtstrijd

SINT-NIKLAAS.  Maar liefst 88 bands en muzikanten hebben zich ingeschreven voor de elfde editie van Lawijtstrijd, de wedstrijd die Wase bands meer visibiliteit wil geven. Daaruit moest de dertien koppige jury twaalf inzendingen selecteren die mogen deelnemen aan de voorrondes. 

 

Lees meer...

Rode Kruis Stekene reikt attesten en brevetten uit

STEKENE. Afgelopen vrijdag, 10 maart, reikte het Rode Kruis Stekene haar attesten en brevetten EHBO uit. Ook personen met 25, 50, 75, 100, 125 en 150 bloedgiften werden bedankt. Tot slot ontvingen Ingrid Strubbe en Greta Verberckmoes een zilveren medaille voor 20 jaar inzet bij het Rode Kruis. (mb, foto: Gemeente Stekene)