Nickelodeon houdt jaarlijkse buitenspeeldag dit jaar in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS.  TV-Zender Nickelodeon organiseert woensdag de twaalfde editie van de Buitenspeeldag. Ook de tv-zenders Ketnet, VTM Kids, Studio 100 TV, Nick Jr. en Kadet doen hieraan mee. Tussen 13 uur en 17 uur gaan de tv-beelden van deze zenders op zwart met de bedoeling om kinderen aan te sporen om buiten te gaan spelen. In ruim 240 gemeenten zullen er activiteiten worden georganiseerd om kinderen bezig te houden.

 

Lees meer...

Woensdag is buitenspeeldag

BEVEREN. Naast de buitenspeeldag van de Vlaamse tv-zenders voor kinderen, is er ook de buitenspeeldag van het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten vzw.  Daar doet de gemeente Beveren opnieuw aan mee. Dit jaar is het thema 'Circus'.

 

Lees meer...

Fietsersbond wil vervelende wissels op fietssnelweg F4 weg

SINT-NIKLAAS. De Fietsersbond Sint-Niklaas wil de fietssnelweg F4 in Belsele en Sinaai rechttrekken. Nu zitten er vervelende kniks in het tracé waardoor de fietssnelweg meerdere keren de spoorweg oversteekt. Zo wil de Fietsersbond de knik ter hoogte van de Mierennest in Belsele wegwerken. Ook de versmalling moet er worden aangepakt door het fietspad te verbreden tot 3 meter. Ook wil de Fietsersbond de aansluiting met het fietspad naar Sint-Niklaas verbeterd zien. 

 

Lees meer...

Start afbraakwerken stadhuis Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Morgen, dinsdag 23 april, starten de afbraakwerken met zware machines van de stadhuisvleugel aan de kant van de Parkstraat. De sloopwerken zullen een tweetal maanden duren, waarna grondwerken kunnen starten. De ontmanteling van het gebouw waren reeds op 25 maart gestart. In de loop van het najaar zal de nieuwe vleugel met onder andere de stadswinkel en het toeristisch infokantoor worden gebouwd.

 

Lees meer...

Mysterieuze slogan ‘We zien ulder geiren’ blijkt campagne van Jeugdraad Beveren (JRB)

BEVEREN. De voorbije weken dook in Beveren op verschillende manier de slogan ‘We zien ulder geiren’ op. De slogan werd steevast vergezeld van een QR-code die verwees naar een even mysterieuze instagrampagina. Vrijdag kwam eindelijk duidelijkheid: het was een campagne om de vernieuwing van de Jeugdraad Beveren in de kijker te zetten. Jeugdraad Beveren gaat voortaan door het leven als JRB en kreeg een nieuw logo. 

 

Lees meer...

Op reis naar sprookjesland met Circus Barones

BEVEREN. Circus Barones slaat van 24 april tot en met 28 april haar tenten op op het Gravenplein in Beveren.  Waar de circusartiesten zich vorig jaar lieten inspireren door een reis rond de wereld, vormen nu sprookjes de inspiratiebron. 

 

Lees meer...

Orde der Beursvrienden sloot carnavalseizoen af met protest tegen confettiverbod

KIELDRECHT. De Orde der Beursvrienden hebben gisteren het carnavalseizoen in het Waasland afgesloten met hun carnavalstoet. Prins Stef I zwaaide scepter over de optocht met ruim 50 praalwagens. De Kieldrechtse groep Bermsjeekers was er niet meer bij. De groep vond geen stelplaats meer voor z’n praalwagen en moest afhaken. Voor de groep Leut on den teut was het de laatste keer. Ook zij hebben geen stelplaats meer.

 

Lees meer...

Vandaag start actie ‘Verbijsterende bijen’

SINT-NIKLAAS.  Vandaag start in Sint-Niklaas de actie ‘Verbijsterende bijen’. Daarbij wordt  bijenvriendelijke bloemenzaad verdeeld aan inwoners, scholen en verenigingen. Het doel van de actie is de bijenpopulatie te stimuleren en de inwoners van Sint-Niklaas te sensibiliseren rond de bijenproblematiek.  Scholen die een terrein ter beschikking hebben om het bloemzaad te zaaien, kunnen bijenvriendelijk bloemenzaad aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de inwoners van Sint-Niklaas worden er een duizendtal zakjes voorzien met 10 g bloemenzaad. De actie loopt zolang de voorraad strekt. (mb)

 

Sint-Niklaas wil dat meer inwoners zich registreren bij BE-Alert

SINT-NIKLAAS.  De stad Sint-Niklaas gaat het alarmeringsystseem BE-Alert meer bekend maken bij de inwoners. Momenteel zijn er ruim 4100 inwoners geregistreerd maar dat is nog altijd te weinig. BE-Alert wordt door de overheid gebruikt om in een noodsituatie te communiceren via sms, gesproken boodschap of email.

 

Lees meer...

Subsidies voor extra verlichting aan fietssnelweg in Beveren

BEVEREN. De provincie Oost-Vlaanderen maakt ruim 106 duizend euro vrij voor verlichtings langs de fietssnelweg F4 over een afstand van 2,7 kilometer tussen de Hendruk Consciencestraat en de Parmastraat in Beveren. Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Daardoor wordt de plaatsing van de verlichting voor de volle 100 procent gesubsidieerd. (mb)