Grote Prijs Stad Lokeren krijgt rit voor dames

LOKEREN. Tijdens de Lokeren Feestweek in augustus vindt opnieuw de Grote Prijs Stad Lokeren plaats. De vernieuwde organisatie achter de wielerdriedaagse introduceert een damesrit tijdens de Grote Prijs De Kop. 

 

Lees meer...

KD Bikes Cycling Team bestaat drie jaar

BEVEREN. Wielerploeg KD Bikes Cycling Team bestaat drie jaar. Bij de nieuwe ploegvoorstelling werd bekend gemaakt dat de ploeg de professionele omkadering van z’n renners uitbreidt en dat de renners voortaan niet enkel zullen deelnemen aan lokale wedstrijden maar ook aan grotere evenementen als de Beker van België. 

 

Lees meer...

Waaslands Triatlon Team viert 25 jaar

SINT-GILLIS-WAAS.  Het Waaslands Triatlon Team bestaat 25 jaar en vierde die mijlpaal door alle leden in een nieuw jasje te steken. Dat gebeurde op 19 april tijdens de jaarlijkse ‘season lunch’ bij hun hoofdsponsor 360 Sports in Sint-Pauwels. 

 

Lees meer...

Bijzondere week voor veldrijdster Lotte Baele

WIELRENNEN. Het gaat hard voor de 20-jarige wielrenster Lotte Baele uit het Oost-Vlaamse Adegem. In januari pakte ze brons op het BK Veldrijden in Lokeren en behaalde ze een paar sterke resultaten in de klassementscrossen. In mei sloot ze aan bij het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team van o.a. Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven. Afgelopen zondag debuteerde ze in Maasmechelen in haar eerste Wereldbekerwedstrijd en komende zondag neemt ze bij de U23-rensters voor het eerst deel aan het EK Veldrijden in Pontchâteau. 

 

Lees meer...

Saeftinghe Classic maakt comeback na jaar onderbreking

KRUIBEKE. Na een pauze van een jaar, wordt er dit jaar opnieuw een Saeftinghe Classic georganiseerd in de Kruibeekse deelgemeente Bazel, al zal dat onder een andere naam zijn. De klassieker voor wielertoeristen trekt gewoonlijk honderden fietsers uit onder andere het Waasland en de Rupelstreek. 

 

Lees meer...

Jan Bogaertvrienden steunen Kom op Tegen Kanker

TEMSE. Wielertoerisitenclub ‘De Janbogaertvrienden’ wordt geconfronteerd met leden die strijden tegen kanker. De wielerliefhebbers organiseerden begin september tijdens de Sleutelbraderij in Temse een koers op rollen, met als eregasten legenden Eddy Planckaert en Jan Bogaert. 

 

Lees meer...

Jarno Thierens en Yoica De Kock naar WK G-baanwielrennen in Rio de Janeiro

SINT-NIKLAAS/SINT-GILLIS-WAAS. Van 20 tot en met 24 maart vinden op de Olympische wielerbaan in Rio de Janeiro in Brazilië de wereldkampioenschappen G-baanwielrennen plaats. Acht atleten en één piloot zullen er ons land vertegenwoordigen en willen schitteren op wereldniveau. Onder hen is Sint-Niklazenaar Jarno Thierens en Yoica De Kock uit De Klinge. In totaal zullen meer dan 260 renners uit bijna 40 landen in actie komen. 

 

Lees meer...

Belsele Sportief heeft uitgebreid kermisprogramma klaar

SINT-NIKLAAS. Belsele Sportief is een vaste waarde bij de kermis van Belsele en dat is dit jaar niet anders. De wielerclub heeft opnieuw een gevarieerd kermisprogramma waarbij er plaats is voor een sportief luik en een muzikaal luik. Wielerliefhebbers zijn van vrijdag 9 juni tot en met dinsdag 13 juni welkom in Belsele. 

 

Lees meer...

Temse opent rouwregister voor Jan Bogaert

TEMSE. De gemeente Temse opent een rouwregister voor de dinsdag, 23 januari, overleden Jan Bogaert. De voormalig profrenner en Temsenaar overleed na een slepende ziekte. Het rouwregister onderteken kan tot en met zaterdagvoormiddag 3 februari in de inkomhal van AC De Zaat. 

 

Lees meer...

De mountainbiketochten van Belsele Sportief

SINT-NIKLAAS. Belsele Sportief is helemaal klaar voor de komende mountainbiketoertochten van zondag 5 maart, een onderdeel van de zomereditie Ronde van het Waasland. Het is het eerste evenement van het nieuwe seizoen. Deelnemers aan deze tocht hebben keuze uit drie afstanden: 34, 45 en 55 kilometer. Het parcours gaat langs Belsele, Puivelde, Sinaai, Stekene en Sint-Gillis-Waas. 

 

Lees meer...