Saeftinghe Classic maakt comeback na jaar onderbreking

KRUIBEKE. Na een pauze van een jaar, wordt er dit jaar opnieuw een Saeftinghe Classic georganiseerd in de Kruibeekse deelgemeente Bazel, al zal dat onder een andere naam zijn. De klassieker voor wielertoeristen trekt gewoonlijk honderden fietsers uit onder andere het Waasland en de Rupelstreek. 

Op zaterdag 27 april staat er opnieuw een Saeftinghe Classic op het programma. "Na het afhaken van Bikefun sloegen de leden van WTC Barsele, gesteund door Kruibeke tegen Kanker, de handen in elkaar om dit jaarlijks fietsevenement te organiseren.", klinkt het. De organisatoren willen de klassieker omdopen tot ‘Memorial Walter Van Goeye’ als eerbetoon aan een medewerker van organisator WTC Barsele die 2 jaar geleden plots overleed.

Er mag dan wel vernieuwing waaien, toch zijn er dingen die bij het oude blijven zoals het aanbod. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden:  57, 75, 104 of 135 km.  De twee langste routes gaan als vanouds richting het Verdronken land van Saeftinghe. Vertrekken kan tussen 07.30 uur en 10 uur aan het Sint Jorisinstituut van Bazel. Parkeren kan aan Sporthal Dulpop. Leden van VWB-VBR-WBV betalen 5 euro en niet-leden 7 euro. Ook gewone fietsers zijn welkom.

wandelen

Nieuw dit jaar is dat er ook kan gewandeld worden. Er is een bewegwijzerde route voorzien in de Bazelse Polder van 5 en 10 km. Starten kan tussen 7.30 uur en 12 uur. Om 10 uur is er een groepsstart voorzien. Deelnemen kost 3 euro. 

De opbrengst van dit evenement gaat voor een stuk naar Kruibeke tegen Kanker. (mb, foto: © WTC Barsele)