Raadsleden beperkt tot drie tussenkomsten bij een dagordepunt

ZWIJNDRECHT. Toen raadslid De Wulf bij de bespreking van de beheersovereenkomst gemeente - OCMW ook nog eens het woord vroeg in de gemeenteraad werd burgemeester Minnebo de lange discussie beu en het reglement zegt dat men slechts driekeer het woord mag nemen bij een zelfde punt. Hij wilde dat toepassen.

Frans De Gendt werd nu pas echt boos. "Dat vind ik nogal straf", riep hij, "dat ge de gemeenteraad gaat beperken voor het bestuur." Doch de burgemeester wees naar het reglement. Daar keken heel wat raadsleden verrast bij op want het was algemeen geweten dat die regel van drie, enkel maar voor het publiek in de vrije tribune achteraf gold. Raadslid De Gendt dacht dat ook, maar Minnebo gaf hem de raad het reglement eens goed te lezen. "Neen", reageerde Frans De Gendt, " Dit is een beperken van de vrijheid van het individu om zich te uiten."
Daarop stelde Minnebo dat De Gendt maar eens moest gaan kijken in Antwerpen en dat hij niet moet denken dat men zomaar onbeperkt vragen mag stellen en opmerkingen maken over één en hetzelfde punt, tot morgenvroeg.

Hierbij pakte de sp-a’er dan de burgemeester op zijn woord  en wees naar het verleden waarin hij zelf ook die vrijheid aankaartte. " Ja, maar ik wist wel wanneer ik moest spreken en wanneer ik moest zwijgen. Dat kan ik u wel garanderen", klonk het hierop, "Ik heb nooit tussenkomsten gehouden van een uur..."
Raadslid Walter De Wulf, geloof hechtend aan de vaststelling dat het maar om zijn derde tussenkomst ging, mocht dan toch zijn gedacht nog eens zeggen over de beheersovereenkomst en dat kwam neer op de vraag: "Waarom hebt ge ons niet goed ingelicht dan zou het zoveel tijd niet in beslag genomen hebben. Het is een stukje papier dat triestig is samengesteld..." (r.d.)

 

Lees ook:

De gemeente Zwijndrecht geeft heel wat geld uit om jeugdcentrum Den Trechter in orde te krijgen.ZWIJNDRECHT. Bij de bestelbons die aan de jongste gemeenteraad werden voorgelegd stond nogal wat op...

ZWIJNDRECHT. De Vlaamse regering heeft in januari een besluit van 2007 gewijzigd  waarbij de nieuwe grenzen werden vastgelegd voor het salaris van de gemeentesecretaris en de financieel...

Is deze groene ruimte in de wijk Neerbroek ook geschikt als 'bewegingstuin' voor senioren.ZWIJNDRECHT. Op de jongste gemeenteraad in Zwijndrecht kreeg de herinrichting van de speelpleintjes aan de...

De geluidsoverlast in OC 't Waaitgat in Burcht blijft voor beroering zorgen in de Zwijndrechtse gemeenteraad.ZWIJNDRECHT. In de gemeenteraad werd uiteraard nog wat na verteld over het voorval van de...

KRUIBEKE. In de gemeenteraad van november kwamen heel wat onderwerpen naar voor. Waaskrant.be zet ze voor u op rij.

KRUIBEKE. In de gemeenteraad van november kwamen heel wat onderwerpen naar voor. Waaskrant.be zet alles voor u op een rij: