Meetjeslander Jonas Timbreur wint eerste wedstrijd

BAZEL. Hoogstraat kermis werd traditioneel ook opgefleurd door een wielerwedstrijd op zaterdag. De juniores moesten er 12 ronden van 6,5 km rijden of een afstand van 78 km. Minder dan in een gewone koers omdat er om 16u andere feestelijkheden in de straat plaatsvonden. De start werd dan ook om 14 uur gegeven aan de 62 ingeschreven renners waarbij een dozijn streekrenners, 7 Nederlanders, 2 Britten en een Ier.

In de eerste ronde werden de snelheden al opgedreven door Jens Maerens (Gontrode) en Jamie Schockaert (Wetteren) maar het was Michael De Ridder (Berlare) die voor herstel zorgde. Maar lang duurde het niet of een nieuwe aanval werd opgezet door Jonas Timbreur, Daniël Peeters en de Engelsman Perry Bowater.
Die gasten meenden het echt en hadden geen zin om terug trager te gaan fietsen. Het was dan ook maar passend dat een groep van elf renners gevonden werd om voor een reactie te zorgen. Dat waren de drie renners in de trui van Hoop op Zegen Beveren, Sven Trogh, Kevin Vandermast en Angelo De Dobbelaer, de buitenlanders Luke Growell-Mellor (Brit), Jack Wilson (Ier), Bart Harmsen (NL) en Wim Hofstede (NL), en dan ook nog Bryan Kouwenbergh, Matthias Van Walle, Werner Brosens en Olivier Van der Linden.
In de 3de ronde kregen we dus een kopgroep van veertien. Die reed zo snel dat al achter de nadarafsluiting het kortzinnetje "Ja, ’t is gebeurd", weerklonk. Inderdaad in de 4de ronde hadden de leiders al 50 sec voorsprong. Elke ronde kwam er een pak seconden bij en meer was er niet te melden.

Vooraan reed Beverenaar Angelo De Dobbelaer dan lek en verdween uit koers. Nog dertien leiders. Sven Trogh (Melsele), steeds maar sterker wordend dit seizoen, wilde het op drie ronden van het einde alleen proberen. Hij mislukte maar zijn aanval lag toch aan de basis van een breuk in de kopgroep. Trogh kreeg bezoek van de sterke Brit Perry Bowater, weer Jonas Timbreur en Kevin Vandermast die er de laatste weken altijd bij is, en de Nederlander Wim Hofstede. Dit vijftal had op slag 15 sec voorsprong en bouwden het verder uit zodat het voldoende was vort de eindafrekening.

In de spurt was niemand bekwaam om Jonas Timbreur nog  te remonteren na een ultieme uitval. Hij won met enkele lengten voorsprong op de Brit Bowater en de Hoop op Zegenrenners Kevin Vandermast en Sven Trogh. Wim Hofstede werd 5de. Als 6de bood de Nederlander Roy Gijzel zich aan en als 7de reed de Ier Jack Wilson binnen. Deze laatste reed reeds het EK in Turkije en verblijft in Oosteeklo tot hij begin augustus naar het WK trekt.

Al bij al kreeg de Hoogstraat een wedstrijd met niet veel hoofdstukken maar wel met een verdiende winnaar. Het was de eerste zege voor de renner van de Kon. VC ’t Meetjesland Kaprijke. De winnaar wist dat het dit bochtig parcours snel beslecht zou worden en daarom aarzelde hij niet om mee te gaan in de aanval. "Het is beter dat je dan vooraan zit. Ik had het even getest en dan waren we met drie weg. Alles verliep daarna in goede samenwerking."

Een dan kwam de eindafrekening die hij zo overtuigend vereffende: "Mijn spurt is niet super-speciaal en daarom heb ik een halve ronde aangevallen om te proberen alleen binnen te komen. Aan de streep had ik niet veel meters meer over, maar ik heb toch gewonnen", zo vertelde hij.
Jonas was er eigenlijk eerder, met een 2de en 3de plaats, al dicht bij een de eerste zege, maar ’t was nu toch in de Bazelse Hoogstraat dat een eerste succes op hem af kwam. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BAZEL. Dat de Hoogstraat en de Daalstraat zich in heel slechte staat bevinden is algemeen geweten. Er is dringend werk aan. Beide straten dienen aangepast te worden aan de huidige normen voor wegen....

KRUIBEKE/BAZEL. Er zal in de Hoogstraat en de Daalstraat heel wat veranderen wanneer deze straten worden heraangelegd. En ’t zal geld kosten ook. Dat mag wel volgens burgemeester Denert omdat het...

BAZEL. Komend weekend staat Hoogstraat-Kermis weer op het programma. Deze is een van de oudste wijkkermissen uit de regio maar wel levendiger dan ooit, en georganiseerd door WSC Hoger Op. De start...

Op zondag 26 juli komen ruim 90 Belgische trek- en landbouwrijpaarden naar de paardenjaarmarkt in Bazel.BAZEL. De Hoogstraat-kermis in Bazel is een kranig oudje van meer dan 80 jaar. De lange...

een winnaar bij de trekpaarden in 2007BAZEL. Eén van oudste en meest aantrekkelijke wijkkermissen in de Wase regio is deze uit de Hoogstraat in Bazel. Er wordt daar al gefeest met kermis van...