Stekene neemt deel aan 10 000-stappenclash

STEKENE. Deze maand houden 173 Vlaamse en gemeenten een stappencompetitie onder de naam ‘10 000-stappenclash’. De gemeente die na een maand de meeste stappen heeft gezet in verhouding tot het aantal inwoners, is de winnaar en mag zich de actiefste gemeente van Vlaanderen noemen. Ook de gemeente Stekene doet mee. 

Stekene gaat de uitdaging aan om de overwinning van de 10 000-stappenclash in de wacht te slepen. "Want iedereen weet intussen dat dagelijks bewegen de gezondheid fundamenteel verbetert.", zo luidt het. De gemeente moedig haar inwoners dan ook aan om deel te nemen en zich in mei te registreren op 10000stappen.be via de gelijknamige app en daar ‘Stekene’ aan te klikken als groep. "Hier kan je elke dag je aantal stappen invullen. Je kan ook jouw sporthorloge of app koppelen aan deze groep, zodat jouw stappen automatisch meetellen.", legt schepen van Sport Heidi Van Gaever uit, "Doe mee en stap Stekene naar de overwinning! Elke stap telt om meer te bewegen. En … je maakt kans op leuke prijzen, zoals een activity tracker of een cadeaubon ter waarde van 50 euro"

Om een ander wat eenvoudiger te maken, werd een 10 000-stappenwandeling in het centrum van de gemeente uitgestippeld. Meer informatie over deze wandeling is verkrijgbaar in het Infopunt Toerisme aan de Dorpsstraat 3. (mb)