Hoogstraat maakt zich klaar voor kermis

Image
Op zondag 26 juli komen ruim 90 Belgische trek- en landbouwrijpaarden naar de paardenjaarmarkt in Bazel.
BAZEL. De Hoogstraat-kermis in Bazel is een kranig oudje van meer dan 80 jaar. De lange kermistraditie wordt het komende weekend op zomerse wijze verdergezet. Het programma omvat een fuif, een reeks optredens en een aantal wielerwedstrijden. De organisatoren van die wielerwedstrijden hebben hun hoop gesteld op het nieuwe wegdek in de Hoogstraat om aan te pikken in bijna 50 jaar ononderbroken wielertraditie. 

Hoogstraat-kermis start vrijdag, 24 juli 2009, met een schlagerfestival. Liefhebbers van het genre krijgen o.a. Willy Sommers, Christoff en Lindsay, The Sunset en de Burchtse zanger Rudy Jones te zien in de feesttent in de Hoogstraat. 

Zaterdag staat er een wielerwedstrijd voor Juniores BWB op het programma. Daarna starten de proeven voor 'De sterkste man van Vlaanderen'. De Hoogstraat gaat de nacht in met de Mega-Maesfuif. 

Zondag is een echte familiedag met vanaf 13 uur een paarden- en feestmarkt, die elk jaar een aantal verrassingen telt. Dierenliefhebbers kunnen op de paardenjaarmarkt ruim 90 Belgische trek- en landbouwrijpaarden bewonderen. 

Hoogstraat-kermis eindigt op maandag 27 juli met een wielerwedstrijd van WAOD voor wielertoeristen van alle leeftijden. Gelijktijdig is er in de tent een schieting op liggende wip. (mb)

 

 

Lees ook:

BAZEL. Hoogstraat kermis werd traditioneel ook opgefleurd door een wielerwedstrijd op zaterdag. De juniores moesten er 12 ronden van 6,5 km rijden of een afstand van 78 km. Minder dan in een gewone...

BAZEL. Komend weekend staat Hoogstraat-Kermis weer op het programma. Deze is een van de oudste wijkkermissen uit de regio maar wel levendiger dan ooit, en georganiseerd door WSC Hoger Op. De start...

een winnaar bij de trekpaarden in 2007BAZEL. Eén van oudste en meest aantrekkelijke wijkkermissen in de Wase regio is deze uit de Hoogstraat in Bazel. Er wordt daar al gefeest met kermis van...