Nieuw-Zeelander Tom David grijpt de macht en wint

Image
Tom David in een gesprek met wielerjournalist Ivan Elegeert (foto’s: Alain Sennesael)
SINAAI. Sport & Feestcomite Duizend Appels moest maandag voor zijn EZC & U23 wedstrijd afrekenen met het winterse weer maar ondanks de koude, wind en regen kwamen toch 89 renners aan de start voor 15 ronden van 7,2 km. of 108 km.

Ronald Winters, Rob Goris, Nico Indekeu en Jochen Engelen trokken in de openingsronde al ten aanval. De voorsprong van het viertal bleef meestal hangen rond de dertig seconden. Iets voorbij halfweg vonden de renners in het peloton dat het viertal genoeg premies verdiend had.
Na 60 km. kwam alles terug samen. Niet voor lang echter. De Fin Matti Helminen en Danny Verelst lagen aan de basis van de beslissing in de wedstrijd. Zij kregen het gezelschap van Rob Goris en de Waaslanders Robby De Roos en Jarno Van Guyse.

Met nog 22 km. te rijden, was de voorsprong van de leiders opgelopen tot 37 seconden. De Nieuw-Zeelander Tom David begon aan een indrukwekkende achtervolging. Op korte tijd voegde hij zich bij de leiders. Het zestal ging de slotronde. Het peloton leek uitgeteld.
Tijdens de slotkilometer toonde de 20-jarige Nieuw-Zeelander Tom David dat hij de beste was en behaalde zijn eerste zege. Op 10 seconden werd de Fin Matti Helminen 2de, Danny Verelst 3de, Jarno Van Guyse (Stekene) 4de en Rob Goris 5de.
Even verderop eindigde Robby De Roos (Moerbeke) 6de. De Lithouwer Gediminas Bagdonas van het Wase Aliplast Team legde beslag op de 7de plaats, op 28 seconden, voor Pieter Galle, Stijn Bruyndonckx en Patrick Van Roosbroeck. (r.d.)