Waasland boven bij de beloften met Pieter Cordeel

SINAAI. ’t Is een grote traditie om in juli aan de Molenhoek wielerwedstrijden te organiseren. Dit jaar is dat weer op zaterdag en maandag dat de ijverige mannen van Kon. Feest en Sportcomite hun koersen aanbieden. Nu was het eerst een wedstrijd voor beloften U23 en maandag voor EZC & U23. Omdat er zaterdag maar weinig koersen waren voor beloften kwamen natuurlijk veel jongens naar ’t Waasland. Met 134 waren ze om er de traditionele 14 ronden van 8 km te rijden.

Het tempo werd hoog gehouden maar als er aanvallen waren dan liepen die toch niet goed af. In de 5de ronde kwamen Glenn Pieters, Tim De Troyer, Sjors Roosen (Ned), Corne Thijssen (Ned) en Frederique Robert zich in de spits van wedstrijd aanmelden.  Zij hielden het twee ronden vol. Net voor half koers kwam er een algemene hergroepering.

Maar wat bleef dat tempo toch hoog liggen! Ontsnappen was haast onmogelijk. En toch lukte het in de 9de ronde toen ze met acht wegsnelden. Bart Bruyndonckx, Tim De Troyer, Darijus Dzeruus (Lit), Nivard Van Acker, Nicolas Vereecken, Koen Van Geyt, Matthias Ongena en Matthias Vermeire. In het peloton zorgden ze er echter voor dat ze die kopgroep steeds in zicht hadden. Het gevolg was dat net voor de laatste ronde alles weer samen kwam.

En toen vonden  Koen Van Geyt, Kristof Dhollander en Pieter Cordeel dat het hun beurt was om het eens te wagen. En ja hoor, ze konden uit de greep blijven van het peloton zodat het een spurt met drie werd. Peter Cordeel (Stekene) kwam er als winnaar uit. Op twee seconden werd Koen Van Geyt 2de en om het verder in secondjes te zeggen: Kristof Dhollander (Stekene) eindigde 3de op zes seconden.
De pelotonspurt, om de 4de plaats, werd gewonnen door snelspurter Frederique Robert voor 5de Darijus Dzeruus (Lit), 6de Tom Seeldraeyers, 7de Nicolas Vereecken, 8ste Jonas De Vylder, 9de Sullyvan Piet en 10de Ruben Engelen. (Rolf Duchamps)

Tom David in een gesprek met wielerjournalist Ivan Elegeert (foto’s: Alain Sennesael)SINAAI. Sport & Feestcomite Duizend Appels moest maandag voor zijn EZC & U23 wedstrijd afrekenen met...