Buurtnetwerk Hoplr trekt naar Turkije

REGIO. Hoplr, een digitaal buurtnetwerk dat onder meer in steden en gemeenten zoals Sint-Niklaas, Beveren en Sint-Gillis-Waas, breidt uit naar Turkije. Het platform wordt ook wel eens omschreven als een Facebook voor de buurt zonder reclame. 

Hopler werd in 2014 in Lochristi opgericht door Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh. Sindsdien sloten 800.000 mensen uit meer dan 2.500 Belgische, Nederlandse en Luxemburgse buurten zich op het platform aan. Daardoor is in België alleen al 1 op de 6 gezinnen op het platform vertegenwoordigd. Nu is de rest van de wereld aan de beurt, te beginnen in Karşıyaka een district van de provincie Izmir, Turkije. "Het was de burgemeester zelf die interesse toonde in de werking van Hoplr om de communicatie met zijn burgers te verbeteren. In vier maanden tijd hebben we alles in werking gezet om ons platform op Turkse bodem te laten werken. De bedoeling is dat we het platform op korte termijn verder uitbreiden voor de hele provincie Izmir. Het is uiteraard onze ambitie om vervolgens ook andere Turkse provincies te overtuigen. Dit zou betekenen dat we op termijn ook een team ter plaatse uitbouwen.", zegt Jennick Scheerlinck, oprichter van Hoplr.

Hoplr oprichters Jonas Heirwegh (links) en Jennick Scheerlink (rechts)
Hoplr oprichters Jonas Heirwegh (links) en Jennick Scheerlink (rechts)

Na Turkije hopen de ondernemers te kunnen uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Letland, Litouwen, Israël en Curaçao. (mb)

 

Lees ook:

Moerbeke heeft (eindelijk) eigen facebookpagina

MOERBEKE. De gemeente Moerbeke heeft haar officiële facebookpagina ‘Gemeente Moerbeke’ gelanceerd. De gemeente wil de pagina gebruiken om haar inwoners te informeren rond wegenwerken,...

Sint-Gillis-Waas zoekt vrijwilligers en modellen

SINT-GILLIS-WAAS.  De gemeente Sint-Gillis-Waas is op zoek naar modellen die willen figureren voor de cover het gemeentelijke magazine, facebook, filmpje of affiche. Iedereen mag en kan zich...