Steffi De Saegher en Wase speerwerpers uitblinkers op Vlaams kampioenschap atletiek

SINT-NIKLAAS.  Steffi De Saegher (19) uit Waasmunster heeft op het Vlaams kampioenschap in Kortrijk de Vlaamse titel op de 100 meter horden gewonnen. De Saegher, aangesloten bij AC Waasland, liep in de finale nipt naar de overwinning. Met 13,40 seconden is ze niet enkel de vierde snelste Belgische juniore aller tijden, het is ook over de drempel voor het junioren wereldkampioenschap in Lima (Peru). 

"Ik had de limiet wel al in gedachten toen ik in Lier 13,57 liep maar ik wist niet dat het zo snel ging gaan. Ik was niet bezig met die limiet zodat ik geen extra druk op mezelf legde waardoor ik heel relax en zelfverzekerd naar de wedstrijd ging. In de finale was het zeer spannend dankzij de goeie tegenstanders. We hebben elkaar vooruit getrokken met een mooi resultaat als gevolg.", zegt De Saegher. 

Collega-sprinters Cédric Verschueren en Lotte De Foer behaalden in Kortrijk een podiumplaats: Cédric won de 100 meter in een snelle 10,56 seconden, Lotte werd nipt tweede in de 200 meter finale op een duizendste van een seconde. "Tevreden met de tijd aangezien ik vooral focuste op uitvoering en minder op een podiumplaats of een goeie tijd. Het is nog vroeg op het seizoen dus tijden zijn nu nog niet belangrijk, al is dit wel mooi meegenomen. Ik ben er zeker van dat ik nog sneller kan, hopelijk op het BK AC, welke toch met stip in mijn agenda staat aangeduid.", vertelt Cédric Verschueren. 

Emma Van Hove, Bram Van der Reysen, speer trainer Bart Pauwels, Cedric Sorgeloos en Ides Verhulst

Ook de Wase werpers waren in vorm: zij kaapten in het speerwerpen beide gouden medailles weg. Cedric Sorgeloos en Emma Van Hove wonnen beiden overtuigend het goud. Bij de mannen werd het podium zelfs volledig gekleurd door AC Waasland met Ides Verhulst op de tweede plaats en Bram Van der Reysen op de  derde plaats. (mb, foto’s: rechtenvrij)