Klaasje neemt afscheid van K3

STUDIO 100. Na meer dan vijf jaar bij K3, zal Klaasje in het najaar van 2021 de groep verlaten. De blonde zangeres vindt de tijd rijp om haar leven een andere invulling te geven. Heel concrete planning heeft ze nog niet maar ze wil graag blijven acteren en presenteren. 

"Via mijn sociale media zal ik jullie op de hoogte houden van wat ik ga doen. Ik kijk positief uit naar een toekomst waarin ik mijn eigen weg zal gaan, en waar K3 ook doorgaat met een nieuwe, frisse wind.", klinkt het bij Klaasje. "Bovenal wil ik aan jullie, de fans, mijn grote dankbaarheid uitspreken voor meer dan vijf jaar K3. De dansende en zingende kinderen tijdens onze shows, de duizenden tekeningen, cadeautjes, brieven en mooie verhalen zitten voor altijd in mijn hart. Het is met geen pen te beschrijven hoe overweldigend en bijzonder het is om invulling te mogen geven aan K3. De K3-Shows, het dansen, zingen, presenteren en acteren, het is alles wat ik het liefste doe. Ik ben Hanne en Marthe en het geweldige team van Studio 100 enorm dankbaar voor alle ervaringen en momenten die ik in de afgelopen jaren met hen heb mogen delen en ik zal deze de rest van mijn leven met mij meedragen. Voor mij wordt dit een afscheid in dankbaarheid en voor ons allemaal een nieuw begin met frisse energie. Gelukkig heb ik nog een jaar om van alles bij K3 dubbel en dwars te gaan genieten!"

De twee andere zangeressen, Marthe en Hanne, zijn dankbaar voor de jaren met Klaasje maar voelen zich nog niet uitgezongen: "Ik denk dat ‘dankbaarheid’ en ‘goesting’ de juiste woorden zijn vandaag. ‘Dankbaar’ voor de fijne jaren met Klaasje en ‘goesting’ voor een nieuw avontuur zowel voor Klaasje als voor K3 want wij zijn nog lang niet uitgezongen! Dit betekent dat we op zoek gaan naar iemand nieuw om ons groepje weer compleet te maken. Dus ook dit jaar zullen dromen uitkomen!"

Ook gert Verhulst bevestigt dat K3 doorgaat en dat er in het najaar een vervanger of vervangster zal gezocht worden: "K3 gaat door, want we hebben nog heel veel plannen. Dit najaar gaat Studio100 op zoek naar een opvolger voor Klaasje. We onderzoeken op dit moment of we een mooi tv-programma kunnen maken over de zoektocht naar de nieuwe K3. Meer nieuws daarover later. Ondertussen kan iédereen zich alvast kandidaat stellen. Want wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn? Iedereen die drie shows per dag aankan, mag zich kandidaat stellen! Maar voor het zo ver is, kan de K3 show met Klaasje hopelijk binnenkort doorgaan, zodat we uitgebreid afscheid kunnen nemen van haar. Bovendien zijn Hanne, Marthe en Klaasje binnenkort ook te zien in de nieuwe K3 film Dans van de Farao!"

Wie zich kandidaat wil stellen om Klaasje te vervangen, kan zich vanaf vandaag aanmelden via studio100.com. (mb, foto: Studio 100)