Stella Artois zoekt opnieuw kampioen biertappen

REGIO. De vijftiende editie van de Stella Artois World Draught Master is gestart. Vraag is: levert onze provincie de opvolgeer van Keith Cuveele,  Belgisch Kampioen Biertappen 2010? Cuveele doorkruist de komende weken het land om cafés te bezoeken en uitbaters én klanten taptips te geven. Maandag vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen plaats. De winnaar vertegenwoordigt ons land op het Stella Artois World Draught Master in Buenos Aires. 

Oost-Vlaming Keith Cuveele is regerend Belgisch kampioen biertappen. Afgelopen woensdag toonde hij z'n tapkunsten in Brasserie Midi in Gent om collega-biertappers warm te maken voor het kampioenschap. In onze regio doen de uitbaters van De Vlasbloem uit Sint-Pauwels, The Falcon uit Temse en Den Brigand uit Haasdonk mee.

Nieuw is dat cafégasten via het internet en sms kunnen stemmen voor de deelnemende cafés. Niet alleen mag de barman die de meeste stemmen heeft verzameld zijn klanten trakteren op een feestje, wie gestemd heeft voor de winnende deelnemer maakt kans om samen met de Belgische kampioen naar Buenos Aires te vliegen. Stemmen kan tot 25 september via stella-artois.be of via een gratis sms naar 8850.

Stemmen voor De Vlasbloem uit Sint-Pauwels kan door 43 te sms'en naar 8850, voor The Falcon uit Temse door 45 te sms'en naar 8850 en stemmen voor Den Brigand uit Haasdonk kan door 46 te sms'en naar 8850.

Op woensdag 26 oktober vertegenwoordigt de Belgisch Kampioen Biertappen ons land op de Stella Artois World Draught Master in Buenos Aires en misschien als zevende Belg ooit de titel van Wereldkampioen Biertappen mee naar Stella Artois’ thuisland nemen. (mb)

 

 

Lees ook:

Luc Van Steelandt van café Brigand tapt een pint volgens de regels van de kunst. HAASDONK. Biermerk Stella Artois is voor de ‘Stella Artois World Draught Master’ opnieuw op zoek naar een...

De uitbater van Café Brigand uit Haasdonk wil Belgisch Kampioen Biertappen worden. HAASDONK. Biermerk Stella Artois is voor de 13de editie van de ‘Stella Artois World Draught Master’ opnieuw op...