Scheldeboottochten tijdens feestweekend 29-31 mei

Image
Het schip 'Verdi' van Rivertours op de Schelde in Temse.
TEMSE. Vrijdagavond wordt de twee brug over de Schelde in Temse ingehuldigd. De verwachtingen zijn hoog gespannen want met de brug zou het jarenlange fileleed tot het verleden moeten behoren. Een vooruitzicht dat in Temse met een uitgebreid feestweekend wordt gevierd. Zowel op de Wilfordkaai als op de Schelde.

Scaldisnet, Scheldegids en Rivertours organiseren op zaterdag 30 en zondag 31 gegidste boottochten op de Schelde. Dankzij de sponsoring van de gemeenten Temse en Bornem, waterwegbeheerder WenZ, de Vlaamse overheid en een aantal bedrijven kost een ticketje amper 1 euro.

Tijdens de 45 minuten durende rondvaart vertelt een gids o.a. over de nieuwe brug, het scheldetoerisme en nieuwe fietspaden. Ook de twee films die over de oude én nieuwe brug werden gemaakt, worden vertoond.  Er rondvaarten om 12 uur, 13 uur, 14 uur, 15 uur en 16 uur. Op zondag 31 mei is er een extra rondvaart om 17 uur.

Op zaterdagavond is er om 19 uur een diner-cruise met een gastronomisch aspergemenu. Inschrijven kan aan 65 euro bij Rivertours. (mb)

 

 

Lees ook:

De nieuwe brug (foto: Franky Polfliet)TEMSE. De werken aan de nieuwe Scheldebrug schieten op. Op dinsdag 12 augustus  zal het eerste vaste brugdeel kant Temse, op zijn definitieve positie...

TEMSE. In het kader van de bouw van de tweede Scheldebrug zal er van 5 augustus tot half oktober parkeerverbod zijn in de Stationsstraat. Op dinsdag 5 augustus start de eerste fase van de...

TEMSE. Maandagmorgen 7 juli om 8u zal aan de nieuwe Scheldebrug te Temse gestart worden met het betonneren van de brugpijlers in de Schelde. De werken zullen verlopen in 6 fasen.

TEMSE. Vandaag starten de heiwerken van de stalen buispalen in de Schelde. De buispalen vormen de aanzet van de definitieve brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug.

TEMSE. Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur heeft zijn beleidsoptie bekend gemaakt voor de aanpak van de problematiek rond de Scheldebrug te Temse/Bornem....

TEMSE. Als het van Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Temse Marc Cordeel afhangt, dan moet de nieuwe brug over de Schelde al in 2008 gerealiseerd zijn en niet in 2009, zoals bevoegd...