Volksvertegenwoordiger Marc Cordeel wil nieuwe Temse-brug al in 2008

TEMSE. Als het van Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Temse Marc Cordeel afhangt, dan moet de nieuwe brug over de Schelde al in 2008 gerealiseerd zijn en niet in 2009, zoals bevoegd minister Peeters vooropstelt. "Verlos ons sneller van de dagelijkse miserie.", zegt Cordeel, "Hoe sneller we de automobilisten en de middenstand van de dagelijkse miserie kunnen verlossen, hoe beter. De beslissing is genomen, laat ons nu ook snel handelen. Er is al lang genoeg getalmd."

 

De VLD'er Marc Cordeel was niet toevallig de eerste politieker die al begin jaren negentig het voorstel lanceerde voor een ontdubbeling van de Scheldebrug.  "Had men toen al naar mij geluisterd, dan hadden we nooit verzeild geraakt in een situatie zoals vandaag: dagelijks files vanaf de Hoogkamerstraat en sluikverkeer in het centrum met alle gevolgen vandien voor de plaatselijke middenstand.", aldus de volksvertegenwoordiger.


Men kan er in Temse niet naast kijken dat veel automobilisten die vast komen te zitten gaan zoeken naar een uitweg om dichter bij de brug te geraken. Dat zorgt voor veel verkeersoverlast in de Hoogkamerstraat, Leie, Oeverstraat en Kasteelstraat.  "Toen ik nu al meer dan tien jaar geleden mijn idee lanceerde had men duidelijk geen oren naar mijn voorstel. Ik werd integendeel weggelachen door collega-politici. Die tegenstanders van toen doen nu alle moeite van de wereld  om mijn idee als het hunne te claimen", zo stelt Cordeel nog.


Het voornaamste is voor hem, dat er nu eindelijk een oplossing gaat komen. En dat kan niet  snel genoeg gaan. De ontwerpfase kan op een jaar rond zijn, het jaar daarop kan aanbesteed worden en de brug worden gerealiseerd. "Als het van mij afhangt moet er al in 2008 verkeer over de nieuwe brug kunnen rijden", aldus nog Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Cordeel, die aankondigt heel de procedure nauwgezet te zullen opvolgen om dat jaartje winst en een absolute zege voor de automobilist en middenstand te kunnen realiseren.(F)

 

Lees ook:

TEMSE. In het kader van de bouw van de tweede Scheldebrug zal er van 5 augustus tot half oktober parkeerverbod zijn in de Stationsstraat. Op dinsdag 5 augustus start de eerste fase van de...

TEMSE. Maandagmorgen 7 juli om 8u zal aan de nieuwe Scheldebrug te Temse gestart worden met het betonneren van de brugpijlers in de Schelde. De werken zullen verlopen in 6 fasen.

TEMSE. Vanaf augustus 2008 starten de wegeniswerken op de N16 voor het realiseren van de aansluitingen met de nieuwe Scheldebrug. Langs de kant Temse zullen in een 1ste fase wegeniswerken op de N16,...

ereschepen Marc CordeelTEMSE. Minister van binnenlands Bestuur Marino Keulen, heeft de voormalige schepen van Temse, Marc Cordeel, benoemd tot ereschepen. Cordeel is ook gewezen parlementslid van...

TEMSE. Vandaag starten de heiwerken van de stalen buispalen in de Schelde. De buispalen vormen de aanzet van de definitieve brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug.

TEMSE. Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur heeft zijn beleidsoptie bekend gemaakt voor de aanpak van de problematiek rond de Scheldebrug te Temse/Bornem....