Werken wegaansluitingen nieuwe Scheldebrug starten in augustus

TEMSE. Vanaf augustus 2008 starten de wegeniswerken op de N16 voor het realiseren van de aansluitingen met de nieuwe Scheldebrug. Langs de kant Temse zullen in een 1ste fase wegeniswerken op de N16, in de zone tussen de brug en de Krijgsbaan (N419), langs de kant van de Stationsstraat doorgaan vanaf 5 augustus tot eind oktober 2008.

 

Na het plaatsen van de signalisatie wordt aangevat met een aantal voorbereidende werken (afbraak- en freeswerken), rioleringswerken, het plaatsen van boordstenen en betonnen veiligheidsstootbanden met aansluitend het uitvoeren van de nodige funderingswerken en het asfalteren van de nieuwe rijbaan langs de kant Stationsstraat.
De op- en afrit Temse-centrum op de N16 wordt definitief afgesloten voor motorvoertuigen en dit vanaf 5 augustus 2008. De doorgang voor fietsers, voetgangers en rolstoelgebruikers blijft behouden.


In een 2de fase zullen wegeniswerken op de N16 langs de kant van de spoorweg doorgaan vanaf half oktober 2008 tot eind januari 2009.

 

Langs de kant Bornem zullen in een 1ste fase en buiten de rijbaan wegeniswerken kant Sas starten vanaf begin augustus tot februari 2009. In een 2de fase zullen wegeniswerken op de N16 plaatsvinden langs de kant van de spoorweg aansluitend op de werken van de 1ste fase vanaf februari 2009. Deze fase wordt nog vóór april 2009 beëindigd.

 

Aan het kruispunt met het 'Sas' zullen in de toekomst verkeerslichten worden voorzien. Het jaagpad/fietspad onder de brug kant Bornem is omgelegd op zijn definitieve locatie zodat het voetgangers- en fietsverkeer gescheiden verloopt met de wegeniswerken voor de nieuwe aansluiting op de N16. De aannemer zal alles in het werk stellen om de hinder zoveel mogelijk beperken.  Zo zal er steeds één rijstrook per richting beschikbaar blijven. (Rolf Duchamps)