Nieuwe Scheldebrug krijgt een eerste vast deel

Image
Het eerste vast gedeelte van 70m lang en met een gewicht van 320 ton werd bij de firma Aelterman gemaakt en via de Schelde naar Temse gebracht. (foto: Franky Polfliet)
TEMSE. Zoals aangekondigd zal vandaag het eerste brugdeel van de nieuwe Scheldebrug op de definitieve plaats worden gelegd. Reeds ’s  morgens vroeg zullen de werkzaamheden beginnen en om 15u zal de pers worden uitgenodigd voor een werfbezoek waarbij ook de minister-president Kris Peeters bij aanwezig zijn.

 

Dit eerste deel zal het landhoofd kant Temse over de brugpijler op de Wilfordkaai tot de eerste brugpijler in de Schelde overspannen. Hoe alles zal gebeuren hebben we vorige week reeds beschreven.

 

Voor het verdere verloop van de brugbouw vernamen we dat in de loop van augustus volop wordt verder gewerkt aan de aanvaarconstructies ter plaatse van de brugpijlers in de rivier zodat aansluitend tijdens de maand september de andere vaste brugdelen in drie fasen kunnen worden ingevaren en op hun definitieve stek gelegd.

 

Deze brugstructuren hebben ter hoogte van elk steunpunt boven de brugpijler een mast van 7 m hoogte die de tui ophoudt waaraan de kokerliggers ophangen. De brugdelen hebben een lengte van respectievelijk 80 m, 72 m en 68 m. Het laatste vaste brugdeel van 30 m overspant de brugpijler en het landhoofd aan de kant te Bornem.
De vaste brug over de Schelde is in september 2008 een feit en zet de nieuwe brug definitief op de kaart. Het invaren en monteren van het sluitstuk, de mobiele brugdelen, wordt einde 2008 voorzien. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

De nieuwe brug (foto: Franky Polfliet)TEMSE. De werken aan de nieuwe Scheldebrug schieten op. Op dinsdag 12 augustus  zal het eerste vaste brugdeel kant Temse, op zijn definitieve positie...

TEMSE. In het kader van de bouw van de tweede Scheldebrug zal er van 5 augustus tot half oktober parkeerverbod zijn in de Stationsstraat. Op dinsdag 5 augustus start de eerste fase van de...

TEMSE. Maandagmorgen 7 juli om 8u zal aan de nieuwe Scheldebrug te Temse gestart worden met het betonneren van de brugpijlers in de Schelde. De werken zullen verlopen in 6 fasen.

TEMSE. Vandaag starten de heiwerken van de stalen buispalen in de Schelde. De buispalen vormen de aanzet van de definitieve brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug.

TEMSE. Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur heeft zijn beleidsoptie bekend gemaakt voor de aanpak van de problematiek rond de Scheldebrug te Temse/Bornem....

TEMSE. Als het van Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Temse Marc Cordeel afhangt, dan moet de nieuwe brug over de Schelde al in 2008 gerealiseerd zijn en niet in 2009, zoals bevoegd...