Hamse koffiebranderij wil duurste koffie ter wereld maken

HAMME. Koffiebranderij Zwerte uit Hamme wil graag de duurste koffie ter wereld op de markt brengen. Na twee jaar experimenteren ontwikkelde het jonge bedrijf een koffie die geïnfuseerd is met echte kwalitatieve rum, whisky of cognac. Dat levert een koffie die doordrongen is met alle uitzonderlijke aroma’s van de gebruikte drank, zonder de alcohol want die wordt verdampt tijdens het productieproces. 

Zaakvoerders Bart en Quinten willen nu als eenmalige stunt koffies infuseren met peperdure dranken als Remy Martin Louis XIII,  een El Dorado Rum GDR van 50 jaar oud of een The Walker van Johnnie Walker. Het zijn stuk voor stuk flessen van 3.000 euro per stuk. Deze koffies aanbieden als limited edition in een luxueuze verpakking mét echtheidscertificaat, moet de duurste koffie ter wereld opleveren. Het duo hoopt de productie ervan te kunnen financieren via crowdfunding. Intekenen op de crowdfunding kan tot 12 december via kickstarter.com/projects/blackinfused/blackinfused-coffee-the-most-exclusive-coffee-in-the-world of via blackinfused.com.

"Zo’n 2 jaar geleden hebben we onze koffiebranderij opgestart. Eigenlijk in volle corona periode. Eenvoudig was dat niet: de weinige horecaklanten die we hadden moesten plots verplicht sluiten. Maar dat gaf ons wél de mogelijkheid om te experimenteren met ons infused idee. We zijn ondertussen 2 jaar verder en helemaal klaar om ons product aan te bieden. Dat doen we met een knaller van formaat: we gaan als eenmalige stunt koffies infuseren met peperdure dranken!", klink het enthousiast, "Het zal niet eenvoudig zijn deze koffies te lanceren, dat weten we. Niet iedereen staat te springen om 349 euro te spenderen aan 80g koffie. Dat is zo’n 4.360 euro per kg koffie! Maar ons absolute stokpaardje is toch dat we een alcoholvrije pousse café hebben ontwikkeld.". (mb)

 

Lees ook:

Dag van de buren met mobiele koffiekar

SINT-NIKLAAS. Dienstencentrum De Schutterij in Sinaai heeft gisteren de Dag van de Buren gevierd met een koffieklets in de buurt rond het dienstencentrum. Met een golfkarretje reden medewerkers door de...

Samentuin Puithoek Beveren start crowdfunding

BEVEREN. Bewoners van Beveren-Zuid en het Rode Kruis opvangcentrum willen op een braakliggend stukje op de Go! School aan de Kruibekesteenweg starten met de Samentuin Puithoek. Concreet willen ze...