Artisanale Kruibeekse koffiebrander ROSS Coffee erkend als ambachtsman

KRUIBEKE. Wim Rosseau van ROSS Specialty Coffee in Kruibeke is door de FOD Economie erkend als ambachtsman. Rosseau kreeg het label omwille van het ambachtelijke, manuele en authentieke proces waarmee hij zijn koffiebonen roostert. Door de erkenning mag ROSS Coffee zes jaar lang het label van erkend ambacht voeren.
"De wettelijke erkenning als ambachtsman is fijn, zeker na al het harde werk van de voorbije jaren. Ik selecteer en rooster al mijn koffies zelf, in onze eigen koffiebrander. Zo ben ik zeker van de kwaliteit ervan. Dat ik nu het logo mag voeren, toont ook aan mijn klanten dat Ross Coffee kwaliteitskoffie is.", aldus Wim Rosseau.
"Sinds vorig jaar verkopen we onze producten niet alleen in ons eigen winkeltje, maar baten we ook een koffiebar uit in de Vleeshalle in Mechelen. Een prachtige locatie, die veel bezoekers aantrekt. Jammer genoeg sloot de horeca en hebben we daar in 2020 geen omzet gedraaid", vertelt medezaakvoerder Sabrina Vanden Abeele. "En toch groeide ROSS Coffee in 2020: we brandden zo’n 15% koffie meer dan het jaar daarvoor. Dat is zeker ook te danken aan onze unieke koffieabonnementen. Wie zo’n abonnement neemt, krijgt elke week of tweewekelijks een enveloppe met koffie in zijn brievenbus. En ook onze proefpakketten lopen goed, ze zijn vaak echte ontdekking en we merken dat mensen dat ook voor zichzelf als een cadeautje bekijken. Nu iedereen thuiswerkt, biedt zo’n pakje koffie wel wat extra gezelligheid.", vult Rosseau aan.
Door de groei kocht ROSS Coffee een pand in Melsele. Daar willen ze met een grotere brander 15 kilo koffiebonen per keer roosteren. Dat zal eveneens manueel en volgens dezelfde kwaliteitseisen als in hun thuisbranderij gebeuren. (mb)