Bart Beyers wint Oxfamprijs 

SINT-NIKLAAS. Op zaterdag 14 oktober, wereldwinkeldag, kon iedereen in elke Oxfam Wereldwinkel in Vlaanderen een leef koffiepak inruilen voor een pakje koffie van Oxfam Fair Trade. De actie ‘Vanaf nu Oxfam-koffie!’ was een succes. Bart Beyers uit Sint-Niklaas is de winnaar geworden van deze grote koffieprijs van Oxfam Wereldwinkels en wint een jaar gratis Oxfam-koffie.

Zaterdag 14 oktober was de Wereldwinkeldag. Onder het motto ‘Vanaf nu Oxfam-koffie!’ konden klanten in elke wereldwinkel een leeg pakje koffie inruilen tegen koffie van Oxfam Fair Trade. Daarnaast konden klanten in een digitaal spel zelf de rol van Afrikaans koffieboer op zich nemen en proberen om z’n koffie op de Europese markt te krijgen en daarbij hindernissen als malafide opkopers en onvoordelige handelsregels overwinnen.  Er namen 2.152 mensen deel aan de wedstrijd en Bart Beyers uit Sint-Niklaas kwam dit weekend als winnaar uit de bus. Hij wint een jaar lang gratis Oxfam-koffie. Bart en zijn vrouw Deborah kochten al regelmatig in de Wereldwinkel koffie. "Dat zouden meer mensen moeten doen", aldus Bart. "De koffie is heel goed, het is eerlijke handel en de meeste koffies zijn nog biologisch ook."  (mb)

 

Lees ook:

Sint-Niklaas viert vandaag World Fair Trade Day

SINT-NIKLAAS. Vandaag is het World Fair Trade Day. Voor de gelegenheid promoot de stad de Fairtrade Fietsroute. De 32 km lange route brengt fietsers langs verschillende plaatsen in Sint-Niklaas,...