Zondag is Open Monumentendag 

REGIO. Morgen, zondag 13 september wordt op verschillende plaatsen Open Monumentendag georganiseerd. Het is dit jaar geen groot publieksevenement maar toch kan je op architecturale ontdekkingstocht. In Sint-Niklaas is er een geleide wandeling langsheen het erfgoed in de stad. Onder andere de voormalige VTS-site, de Schouwburg en het huis van de Zusters Jozefienen staan op het programma. Inschrijven is niet nodig. Ook Gallerij Wulder in de Stationsstraat 30 doet mee. Daar kan je de idyllische Wuldertuin en historisch koetshuis bezoeken.

In Belsele zijn staan er culturele erfgoedwandelingen en een werfbezoek aan de Sint-Andreas- en Ghislenuskerk op het programma. Hiervoor moest op voorhand worden ingeschreven. 

In Beveren zijn er verschillende activiteiten rond Vijd en is er een kinderzoektocht. 

In Lokeren staan de Spijbelroutes naar de campus van de vroegere Rijksscholen en de verschillende locaties van de Vlot!-scholen op het programma. Dat zijn twee wandelingen van ongeveer drie kilometer langs de spijbelplaatsjes in de stad en gaan langs acht Lokerse middelbare scholen. De brochure is verkrijgbaar bij het Infopunt Toerisme, het Stadsmuseum of lokeren.be/spijbelroute.  Zelf een straf spijbelverhaal vertellen aan de reizende babbelbox kan van 13 tot en met 20 september in het Stadsmuseum en tussen 25 en 30 september in de bibliotheek. (mb)

 

Lees ook:

Vier vaderdag op de boerderij

REGIO. Aanstaande zondag is het vaderdag. Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen verwelkomen 8 Oost-Vlaamse landbouwers de papa’s en hun gezin op hun boerderij, in hun serre of op hun weides...