Oude Scheldebrug Bornem-Temse heropent op 4 juni

TEMSE.  Vandaag start de derde en laatste fase van de renovatiewerken aan de ‘oude’ Scheldebrug Bornem-Temse. Daarbij wordt het fietspad vernieuwd. Het fietspad ligt gescheiden van de rijweg en wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Omdat de staat van het fietspad invloed heeft op de rest van de brug, moet het worden vernieuwd. De werken zullen tot 7 december duren. 

Als alles volgens planning verloopt zal de tweede fase van de renovatie van de ‘oude’ Scheldebrug donderdagmiddag om 14 uur klaar zijn. Wegdek, voetpaden en voegen zullen dan volledig zijn vernieuwd.  De brug zal opnieuw dan toegankelijk zijn voor het wegverkeer. 

Het verkeer dat nu nog in twee richtingen over de nieuwe brug rijdt, zal dan in beide rijrichtingen over de oude brug moeten rijden. De nieuwe brug zal 1 dag worden afgesloten om de optimalisaties aan de elektromechanica te testen. Naar verwachtingen zal het verkeer op vrijdag 5 juni om 17.00 uur weer  normaal op twee rijstroken op beide bruggen kunnen rijden. (mb, foto: Erwin De Meirleir) 

 

Lees ook:

Start aanleg bufferbekken achter Pareinpark

BEVEREN. Vandaag start de aanleg van een bufferbekken op gronden achter het Pareinpark, tussen fietspad Meersen en de provinciale waterloop. Het bekken vorm een onderdeel van het gescheiden...

Dubbele versterking voor SC Lokeren-Temse

TEMSE. Voetbalploeg SC Lokeren-Temse heeft twee nieuwe spelers weten te strikken. Het gaat om de 21-jarige Belselenaar Yassin Ben Omar en de 33-jarige Ebrahima Ibou Sawaneh, kortweg Ibou. 

Fasewissel in renovatiewerken E34

REGIO. Bij de werken van de Oosterweelverbindingen starten er komend weekend een nieuwe fase. Zo zal in de nacht van vrijdag 28 augustus op zaterdag 29 augustus de rijbaan richting Zelzate er hoogte van...