Dirk Cordeel treedt toe tot Galerij der Prominenten van Voka

REGIO. Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft gisteravond Dirk Cordeel, CEO van bouwbedrijf Cordeel Group, opgenomen in haar Galerij der Prominenten.  Deze erkenning dankt hij volgens Kamervoorzitter Jo De Backer aan zijn vakmanschap en de ondernemingszin waarmee hij sinds 1979 samen met zijn broer Marc het bedrijf van zijn vader voortzet. Cordeel kreeg reeds in 2014 al een Lifetime Achievement Award. Een plaats in de galerij is enkel weggelegd voor personen die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk vlak een bijdrage leveren aan de uitstraling van de regio. De Wase ondernemer toonde zich erkentelijk bij de inhuldiging van de bijhorende gouden plaat. 

"Als ondernemer vind ik het vanzelfsprekend dat mijn interesse breder moet zijn dan enkel onze eigen onderneming. Deel uitmaken van Voka- Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Confederatie Bouw en het Verbond van Belgische Ondernemingen heeft mij een duidelijk inzicht gegeven hoe onze economische maatschappij werkt en evolueert", sprak hij. "De historische achterstand van 50 jaar niet investeren in verkeersinfrastructuur heeft als gevolg dat we nu stilstaan. Alle dagen gemiddeld 300 kilometer aan files wurgt onze economie. Als aannemer en ondernemer in Vlaanderen is onze grootste uitdaging om dagelijks bijna 2.000 mensen op tijd op de werkplaatsen en werven krijgen. De politieke wereld moet zich ervan bewust worden dat er snelle beslissingen moeten worden genomen. Ik vind ook dat de syndicale wereld terug naar zijn corebusiness moet gaan. Zij doet nu aan politiek in plaats van opbouwend mee te denken aan een veranderingsproces op gebied van tewerkstelling."

Dirk Cordeel leidt samen met zijn broer Marc sinds 1979 de Cordeel Group, een bedrijf met een omzet van meer dan 400 miljoen euro per jaar. Het bouwbedrijf werd in 1934 door hun vader Ghislain Cordeel opgericht als schrijnwerkerij. In de jaren negentig opende de groep haar eerste buitenlandse vestigingen. Met zo’n 1.000 medewerkers realiseert ze bouwprojecten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Bulgarije en Roemenië. Bekende realisaties van de groep zijn onder andere het Deurganckdok in de Antwerpse haven, het Waasland Shopping Center, de parkeergarage Grote Markt in Sint-Niklaas en de reconversie van de site-Boelwerf tot woonzone de Zaat en kmo-zone. (mb)

 

Lees ook:

Jobbeurs voor erkende vluchtelingen

REGIO. Omdat heel wat bedrijven het moeilijk hebben om openstaande vacatures in te vullen, wil Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland talent zoeken in een groep van erkende vluchtingen. Dat...

Scheldebrug opnieuw open voor het wegverkeer

TEMSE. Nu zondagavond, 30 september, wordt de oude Scheldebrug op de N16 tussen Bornem en Temse opnieuw opengesteld voor het verkeer. De brug is sinds het voorjaar afgesloten voor herstellingswerken aan het stalen...