Het ACW-Schouderklopje voor de milieuraad

Image
Volksvertegenwoordiger Lieve Van Daele overhandigt het Schouderklop-beeldje aan Herman Van Broeck.
KRUIBEKE. Het was al voor de 5de keer dat op Rerum Novarum het ACW –Schouderklopje werd uitgereikt. Die naam wijst naar een belangrijke bedoeling ook al is het schouderklopje figuurlijk. ACW-voorzitter Erik Blommaert omschreef:"Wij willen onze waardering betuigen aan een persoon, een project, een organisatie, een instantie of een groep van mensen die een belangrijke sociale of vernieuwende meerwaarde betekenen voor onze lokale gemeenschap of voor onze gemeente."

De vorige laureaten waren de VZW Parochiale Werken, Welzijnsschakels Kruibeke en de vrijwilligers van het vroegere rusthuis Altena en Ziekenzorg.Voor 2010 staat alles in het teken van de duurzaamheid en meerdere kandidaten kwamen in aanmerking. Maar toch was de jury het vrij snel eens om de winnaar aan te duiden. "Als er één groep van mensen is die al jaren bezig is met het thema ‘duurzaamheid’ dan is het zeker en vast de milieuraad of MINA-raad van Kruibeke. We geven hen dan ook de bijzonder gegeerde Schouderklop van 2010", zo kondigde Erik Blommaert aan.
De milieuraad is inderdaad een belangrijk en actieve adviesraad voor de gemeente. Hij wordt geleid door Herman van Broeck als voorzitter en door secretaris Katrien Cornu die ook de milieu- en duurzaamheidambtenaar van de gemeente is.

Image
Milieuraadvoorzitter Herman Van Broeck met schepen André Lardon in het Park waar de ‘Schouderklop 2010’ werd uitgereikt.
Naast de regelmatige samenkomsten zijn er in de milieuraad ook werkgroepen die o.a. werken op vlak van waterkwaliteit, bodemverontreiniging, ruimtelijke,ordening, historiek van het landschap met bv. boomplantacties, en afval. De raad promoot ook het thuiscomposteren bij de bevolking. Ze doen ook voorstellen inzake ophaling en verwerking van afval.
De milieuraad help dus mee, aan het beleid in de gemeente. De jongste periode maakten ze een standpunt bekend rond de inzameling van snoeihout, de energieaudits, de dakisolatie van het gemeentehuis, de aankoop van milieuvriendelijke voertuigen, de thermografische kaarten, de inventarisatie van 350 poelen in de gemeente, energiezuinig verwarmen, een zwerfvuilactie  en dat er te weinig bloementuintjes zijn in de gemeente werd ook door de milieuraad naar voor gebracht.

Uit dat alles blijk dat de keuze om de Schouderklop aan de milieuraad te geven zeker gerechtvaardigd is. Voorzitter Herman Van Broeck mocht de trofee in ontvangst nemen. Het was een kunstwerk in keramiek van Miek Van de Perre. Het werd overhandigd door CD&V -volksvertegenwoordiger Lieve Van Daele. (Rolf Duchamps)

Image
De laureaat tussen de personaliteiten: vlnr Jo De Cuyper, Lieve Van Daele, Herman Van Broeck, Erik Blommaert en André Lardon.

 

 

Lees ook:

WAASLAND. Op de veldloop in Lokeren kwam AC Waasland erg goed naar het podium. We maakten een samenvatting op foto.Bij de benjamins jongens werd Mathisse Colman de winnaar.

Aan de stand van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting gaf adjunct-directeur Kurt Herregodts de passende uitleg.BEVEREN. ACW heeft in de zalen van het Gildenhuis en op de parking een zeer...

TEMSE. Op vrijdag 26 februari tussen 8 en 12 u, zal ACW Temse opvallend aanwezig zijn op de wekelijkse markt. Hun marktwagen zal daar een plaatsje hebben om meteen alle bezoekers attent te maken op...

SINT-GILLIS-WAAS. Geheel in het teken van Rerum Novarum plant de Christelijke Arbeidersbeweging een lindeboom, als symbool van verbondenheid. Elke afdeling legt haar eigen accent.

Benny PerdaenKRUIBEKE.Tijdens de Rerum Novarumviering in de bovenzaal van Ons Huis, werd hulde gebracht aan Benny Perdaen die 26 jaar lang voorzitter was van het ACV. Het was zijn vriend Fons Van...

Namens KAV werd Ils Vernimmen gelauwerd.KRUIBEKE De viering van Rerum Novarum beleefde donderdag in 'Ons Huis' een hoogtepunt met de uitreiking van de ACW Schouderklop 2008, een beeldje...