Wonen in Beveren op een beurs verduidelijkt

Image
Aan de stand van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting gaf adjunct-directeur Kurt Herregodts de passende uitleg.
BEVEREN. ACW heeft in de zalen van het Gildenhuis en op de parking een zeer rijke waaier  aan mogelijkheden getoond i.v.m. wonen in Beveren. Een geslaagd initiatief waardoor de bezoekers precies konden vernemen wat in de gemeente allemaal mogelijk was op vlak van wonen anno 21ste eeuw. ACW nam het initiatief een beurs te organiseren omdat veel mensen er naar vroegen ook op vlak van mogelijke subsidies en ontwikkelingen.

"Wilden zoveel mogelijk ‘spelers’ op vlak van wonen samen brengen en informatie verzamelen om de mensen in te lichten", aldus Veerle Vincke, "Ik denk dat het de eerste keer is in Beveren dat hier zoveel dingen samen staan, ook rond energiezuinigheid. Het jaarthema van ACW gaat toch rond ‘hoe bespaar ik energie’. Dat kan ook daar in het dagelijkse leven op eenvoudige dingen te letten. Maar ook over het nieuwe aanbod aan verkavelingen, leningen en rond verzekeringen, rond aanpassen van woningen aan gehandicapten en andere."

De beurs benaderde dus zoveel mogelijk aspecten rond wonen, nieuwe woning, verbouwing. CW gaat nu de beurs evalueren en besluiten trekken of er in de toekomst nog aandacht zal gaan naar een woonbeurs. (Rolf Duchamps)

Image
De organisatoren van het ACW met schepen van wonen Ann Cools (2de van rechts)

 

 

Lees ook:

WAASLAND. Op de veldloop in Lokeren kwam AC Waasland erg goed naar het podium. We maakten een samenvatting op foto.Bij de benjamins jongens werd Mathisse Colman de winnaar.

KRUIBEKE. In het kader van Rerum Novarum heeft het ACW van Kruibeke een fijne viering georganiseerd die begon met een Eucharistieviering in de parochiekerk en bijgewoond door heel wat leden. Nadien...

Volksvertegenwoordiger Lieve Van Daele overhandigt het Schouderklop-beeldje aan Herman Van Broeck.KRUIBEKE. Het was al voor de 5de keer dat op Rerum Novarum het ACW –Schouderklopje werd...

KRUIBEKE. In het kader van Rerum Novarum 2010 wordt donderdag 13 mei om 11u in het gemeentelijk park De Kerckhoeck te Kruibeke (tussen Gildestraat - Nieuwe Kerkstraat - Langestraat) een...

TEMSE. Op vrijdag 26 februari tussen 8 en 12 u, zal ACW Temse opvallend aanwezig zijn op de wekelijkse markt. Hun marktwagen zal daar een plaatsje hebben om meteen alle bezoekers attent te maken op...

SINT-GILLIS-WAAS. Geheel in het teken van Rerum Novarum plant de Christelijke Arbeidersbeweging een lindeboom, als symbool van verbondenheid. Elke afdeling legt haar eigen accent.