ACW Temse zet de marktwagen in

TEMSE. Op vrijdag 26 februari tussen 8 en 12 u, zal ACW Temse opvallend aanwezig zijn op de wekelijkse markt. Hun marktwagen zal daar een plaatsje hebben om meteen alle bezoekers attent te maken op duurzaam wonen wat eigenlijk inhoudt dat er tips worden gegeven hoe men zijn huis energiezuiniger kan maken.

Er is aandacht voor energiezuinig verwarmen, isolatie, tips om minder energie te verbruiken, hoe zit het met de zonne-energie, tips om premies aan te vragen. Men kan ook zelf elektriciteit opwekken, het verschil tussen dubbel en superisolerende glas aan den lijve ondervinden, spaarlampen in alle soorten en maten ontdekken. Men kan zelfs zijn eigen energiegebruik berekenen. Iedereen kan in de wagen een kijkje nemen. ACW weet dat energiezuinig wonnen voordelig is voor de portemonnee en voor het milieu!

Tijdens de marktactie houden CM Temse en Broederlijk Delen een Koffiestop. Men kan zich dus opwarmen in de marktwagen van ACW met een (h)eerlijke kop koffie!
Op vrijdag 26 februari is er ’s avonds van 19u15 tot 20u30 ook een tussentijdse energieborrel,  een stand van zaken van de Klimaatwijken. De deelnemers van de Klimaatwijken brengen ook een bezoekje aan de marktwagen rond duurzaam wonen. Daar kunnen zij nog enkele tips sprokkelen om nog meer te besparen op hun energiefactuur.

grote infoavond

Laat de aanwezigheid van de marktwagen ook al een aanloop zijn naar de gratis infoavond die door ACW wordt georganiseerd op woensdag 11 maart om 19u15 in zaal De Arcke in het AC De Zaat. De gemeente Temse en de bouwfirma Bostoen werken daaraan mee. ACW Temse wijst er op dat één van de grootste besparingen op de energiefactuur kan verwezenlijkt worden door het dak of de zoldervloer te isoleren. Dit kan toch iedereen? Maar hoe pak je dit nu goed aan? En hoe kan je dit voordelig aanpakken? Dat zijn vragen waar ACW antwoorden op verwacht.

ACW schenkt je op deze infoavond een kortingsbon van 20% bij aankoop van isolatiemateriaal! Nog een stapje verder is het passiefhuis. Wat dit is, hoe het wordt gebouwd, wat de kostprijs is en hoe snel het terug verdiend wordt zal uitgelegd worden. Er is ook een bezoek ter plaatse.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

WAASLAND. Op de veldloop in Lokeren kwam AC Waasland erg goed naar het podium. We maakten een samenvatting op foto.Bij de benjamins jongens werd Mathisse Colman de winnaar.

KRUIBEKE. In het kader van Rerum Novarum heeft het ACW van Kruibeke een fijne viering georganiseerd die begon met een Eucharistieviering in de parochiekerk en bijgewoond door heel wat leden. Nadien...

Volksvertegenwoordiger Lieve Van Daele overhandigt het Schouderklop-beeldje aan Herman Van Broeck.KRUIBEKE. Het was al voor de 5de keer dat op Rerum Novarum het ACW –Schouderklopje werd...

KRUIBEKE. In het kader van Rerum Novarum 2010 wordt donderdag 13 mei om 11u in het gemeentelijk park De Kerckhoeck te Kruibeke (tussen Gildestraat - Nieuwe Kerkstraat - Langestraat) een...

Aan de stand van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting gaf adjunct-directeur Kurt Herregodts de passende uitleg.BEVEREN. ACW heeft in de zalen van het Gildenhuis en op de parking een zeer...

SINT-GILLIS-WAAS. Geheel in het teken van Rerum Novarum plant de Christelijke Arbeidersbeweging een lindeboom, als symbool van verbondenheid. Elke afdeling legt haar eigen accent.