ACV bracht hulde aan Benny Perdaen
Het was in 1975 dat Benny Perdaen in het plaatselijk ACV-bestuur kwam. In 1981 werd hij al tot voorzitter verkozen, meteen de jongste voorzitter van gans het toenmalig verbond St.-Niklaas. Benny heeft deze functie waargenomen tot in 2005 toen de 3 afdelingen Bazel- Rupelmonde en Kruibeke samensmolten. "Dat was maar een formaliteit want we werkten al vele jaren samen en van deze nieuwe gemeentelijke afdeling is Benny ook nog 2 jaar dienstdoende voorzitter geweest, dus alles te samen zo een 26 jaar dat hij voorzitter was.", wist Fons Van Hoyweghen te vertellen.
Benny is nu sinds verleden jaar opgevolgd door Maria Van Ruyssevelt. Tijdens deze periode dat Benny voorzitter was, is er wel wat veranderd. Van Gewestelijk Secretariaat met als secretaris Juul Van Eetvelt, is ACV met de fusies van de gemeentes, omgevormd tot gemeentelijk secretariaat met de klassieke zitdagen nog in de Gildenhuizen. Dan is er in Kruibeke een eigen dienstencentrum gekomen van het ACV.
Later zijn de secretariaten omgevormd naar Regio's en werden de secretarissen Regio -propagandisten.
Eerst was ACV bij de Regio Kruibeke, dan de regio Temse - Kruibeke en nu zij ze al de grootste regio van gans het verbond nl. Hamme-Waasmunster-Temse-Kruibeke. "Tijdens ons voorzitterschap, want ikzelf heb het ook zolang uitgehouden, hebben we verschillende secretarissen en regiopropagandisten zien komen en gaan. Juul Van Eetvelt - Jan Van Overloop - Eric Blommaert- Jan Caluwé - Walter Franckaert - An Bekaert - en momenteel Katrien De Cock. Benny is ook afgevaardigde in de PWA waarvan hij lid is in het dagelijks bestuur en in de algemene raad en tevens ondervoorzitter. Hij heeft ook nog deel uitgemaakt van de gemeentelijke commissie Ruimtelijke Ordening. En via het ACV is Benny lid in het dagelijks bestuur van het ACW."
Als voorzitter van een plaatselijke afdeling ben je in het ACV automatisch lid van het verbondsbestuur. Maar Benny had meer ambitie en in 1988 werd hij verkozen tot lid van het verbondelijk dagelijksbestuur en dit tot in 2003. Ook daar heeft Benny gedurende die 15 jaar wat zien veranderen en zelf moest hij mede belangrijke beslissingen nemen. Maar het voornaamste en zeker niet het gemakkelijkste was de Fusie van de Verbonden Sint-Niklaas en Dendermonde tot het huidig Verbond Waas en Dender.
Fons Van Hoyweghen: "Ik ken Benny al vele jaren en heb ik dan ook veel met hem samengewerkt zoals voor het inrichten van 3 jaarlijkse decoratiefeesten, samen naar het verbondbestuur rijden, naar de voorzitters vergaderingen, congressen, betogingen, enz. Benny was altijd stip. Zijn tussenkomsten op de vergaderingen waren soms scherp maar wel gegrond. Benny was en is nog steeds zeer gevoelig voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. Hij is een echte vakbondsman die opkomt voor de werkende mens. Hij heeft dat altijd graag gedaan, ook op zijn vorig werk is hij militant geweest. Hij was er ook altijd graag bij, vooral na de vergaderingen. Zijn passie of hobby, ik weet het niet, maar de abdijen hebben hem altijd geboeid. Niet zozeer de gebouwen en de paters, maar wel het product dat daar gebrouwen wordt."
Ter gelegenheid van dat 'Schouderklopje' moest dus niet lang nagedacht worden voor een cadeau, maar zo een bak van dat geestelijke nat konden zijn vrienden moeilijk inpakken en dat is ook moeilijk af te geven. De regio propagandiste Katrien De Cock overhandigde dan maar een geschenk dat uit drie stuks bestond en symbolisch was omdat het verwees naar de drie deelgemeenten waarvan Benny de eerste voorzitter ooit was. (Rolf Duchamps)