Basket Basics Melsele voert promotie

MELSELE. Basketbalclub Basics heeft van september tot december een promotieactie opgezet waarbij uit een folder 1 gratis inkomticket kon geknipte worden. Daarmee was het mogelijk een competitiewedstrijd bij te wonen van de nationale seniors. En kinderen mochten zelfs gratis mee kijken en supporteren. Basics Melsele is in de voorbije 40 jaar uitgegroeid tot een van de grootste clubs van België.

"Basics wordt geapprecieerd voor zijn jeugdwerking in een familiale sfeer. Bij Basics basketten is vrienden maken", zo vermeldt de promotiefolder. De club heeft inderdaad zowel voor de recreatieve basketspeler als voor de echte competitieve speler iets in aanbieding. De A-ploeg speelt in 3de nationale met meer liefst zes spelers die hun opleiding in eigen Melseels huis kregen. Hun thuiswedstrijden kunnen met de gratis tickets worden bijgewoond.

De club wil de jeugd niet alleen sportief opleiden maar ze ook belangrijke maatschappelijke waarden bijbrengen zoals daar zijn teamspirit, luisterbereidheid, openheid, verantwoordelijkheidszin, stiptheid, sociaalvoelendheid. Het zijn ook wel waarden die het sociale weefsel binnen de gemeente verbeteren.

Wie het wil proberen moet gewoon naar de trainingen komen. Men kon zelfs een hele maand de trainingen bijwonen om zo vast te stellen of basket een sport is die past. Er zijn trainingen in de Sporthal ’t Wit Zand, op maandag van 18 tot 19 uur, op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur en donderdag van 18 tot 19 uur. Men moet zich gewoon melden bij coach Marc of de assistent-coach Cédric. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

MELSELE. Om het meisjesbasket beter te ondersteunen slaande basketclubs Insurex Sobabee en Basics Melsele de handen in elkaar. Een en ander bekent dat vanaf volgend seizoen 2012-2013 de afdelingen...