Twee Waaslanders op het podium in het PK tijdrijden

REGIO. In Maria-Aalter werd het Oost-Vlaams kampioenschap tijdrijden betwist. Bij de elite zonder contract warem amper 13 deelnemers. Sander Cordeel uit Stekene reed zich op het podium als 3deen at op 8 sec van de winnaar Bart Vanheule. De afstand was 16,7 km. De 2de plaats was voor Steven Thys op 7 sec van de winnaar zodat het voor Sander wel erg nipt was. Zijn dorpsgenoot Jarno Van Guyse, eindigde op de 6de plaats en Lokerenaar Bart Nonneman was 10de.

Image
Bij de EZC werd Sander Cordeel 3de . vlnr: Steven Thys, Bart Vanheule en Sander Cordeel.
 

Bij de juniores stonden 53 renners aan de start voor een rit tegen de klok van 16,7 km. David Desmecht uit Geraardsbergen won maar het Waasland kreeg met Joeri Persoon, ook al uit Stekene, een 2de plaats binnen. Hij deed er 10 sec langer over. Maar al bij al een schitterende prestatie.

Image
Bij de juniores eindide Stekenenaar Joeri Persoon 2de. Vlnr: Joeri Persoon, David Desmecht en Mathias Van Holderbeke.

Bij de beloften (34 deelnemers) werd Gijs Van Hoecke (Zaffelare) 4de , Andres Pieters (Grembergen) 5de, Pieter Cordeel (Stekene) 8ste en Kristof Dhollander (Stekene) 10de. (r.d.)

 

 

Lees ook:

De zeven leiders hier op sleeptouw genomen door Joeri Persoon.HAASDONK. Het Hudiko Wielerteam Waasland organiseerde op 'Moederkensdag' zoals ieder jaar, de nieuwelingenwedstrijd in de...