Belgische voetballertjes met diabetes naar Medtronic Junior Cup Diabetes in Zwitserland

REGIO. De voetballertjes, die België vertegenwoordigen tijdens de Medtronic Junior Cup Diabetes van 24 tot 26 augustus in Zwitserland, en hun coach Eddy Snelders waren zaterdagavond 18 augustus de eregasten van voetbalploeg Anderlecht bij de wedstrijd Anderlecht-Bergen. De elf geselecteerde voetballertjes, afkomstig uit alle uithoeken van België, mochten voor de start van de wedstrijd het veld op in een Anderlecht-outfit. De jonge voetbaltalenten vertrekken op 24 augustus naar Zwitserland waar ze zullen spelen voor de titel van wereldkampioen voetbal voor jongeren met diabetes, de Medtronic Junior Cup Diabetes. 

De Medtronic Junior Cup Diabetes wordt al sinds 2006 door Medtronic georganiseerd maar het is de eerste keer dat ook België een team stuurt. Het eerste Belgische team bestaat uit jongens tussen 8 en 12 jaar met diabetes uit Sint-Niklaas, Lommel, Heusden-Zolder, Koersel-Beringen, Liedekerke, Vilvoorde, Nevele, Brussel, Doornik, Dion-Le-Mont en Court-St-Etienne. De elf werd op 30 juni in het Sportcomplex Dooren in Merchtem geselecteerd uit meer dan 40 kandidaten. De 12-jarige Jarne uit Sint-Niklaas vertegenwoordigt onze regio. 

In het Olympisch stadion van het Lausanne zal het Belgische team het opnemen tegen teams uit onder meer Nederland, Frankrijk en Spanje. (mb)