Nieuw album voor Sananda Maitreya

MEDIA. Vandaag, zaterdag 11 mei 2024, verschijnt The Pegasus Project: Pegasus & The Swan, het dertiende studioalbum van Sananda Maitreya. De naam zegt u wellicht niet veel. Misschien gaat er een lichtje branden als je weet dat hij tot 2001 door het artistieke leven ging als Terence Trent D'Arby. Onder die naam scoorde hij in de jaren ‘80 een aantal wereldhits als ‘Wishing Well’, ‘Dance little sister’ en ‘Sign your name’. 

De release van het album ‘The Pegasus Project: Pegasus & The Swan’ vormt het sluitstuk van de trilogie die eerder is gestart met de albums Promotheus & Pandora (2017) en Pandora's PlayHouse (2021).  Het album is een volledig eigen productie en telt maar liefst 41 tracks. Waar het Pegasus-gedeelte van het project door een energieke sound wordt gedomineerd, variërend van energieke funk tot psychedelische pop, laat het Swan-gedeelte een meer rustiek en orchestraal geluid horen. Kortom, een bijzondere en intrigerende release van een artiest die veel plezier heeft in zijn leven en muziek. 

Op zondag 16 juni 2024 komt Sananda Maitreya naar Sint-Niklaas, waar hij zal optreden ter gelegenheid van Great Gigs in The Park Festival. (mb, foto: © Sananda Maitreya)