Achtste finales Kampioenschap van Burcht afgewerkt

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

Harry Joos (33) nam het op tegen Jean-Pierre Van Lombergen (27). Na een gelijkopgaande aanvangsperiode kwam Harry meer en meer op dreef . Toen Van Lombergen in de 12b met veel overtuiging begon kreeg hij mede door een geluksstoot een reeks van 8 samen. Hij stak verkeerd effect en toch kwam er een carambole uit. Hij kwam op 13-16. Maar dan was zijn liedje uit. Joos lukte er 6 in de 13b en met een prachtige 17b kwam hij via 7 caramboles op 31-17. Maar op de laatste twee punten moest hij 3 beurten wachten: 33 -21 (van de 27) na 20 beurten.

 

Image
Harry Joos won in 20 beurten van Van Lombergen.

 

Image
Jean-Pierre Van Lombergen die speelde tegen Harry Joos.

Johan Van Havenbergh (167) stond voor een zware opdracht in de partij tegen Willy Van Puyenbroeck (52). Een verschil van 117 is niet gering. Willy begon met twee brossen en Johan kende ook al geen vlotte start en zo stond het na 5b maar 10-6. Van Havenbergh geraakte pas in de 7b aan een eerste betere verzameling met 11 caramboles gevolgd door een reeks van 12 of 35-20. Beide spelers legden nu te veel missers op het laken al dient gezegd dat Johan Van Havenbergh zeker niet veel geluk aan zijn zijde had. Willy Van Puyenbroeck had in beurt 13 zeker geen ongeluksbeurt zoals dat met 13 wel eens gaat. Neen, een zware, krakende ‘fosse keu’ deed de ballen toch nog een weg volgen naar een carambole. Dat zie je niet veel!
Van Havenbergh, de hoogste gequoteerde speler van Burcht, broste te veel volgens zijn status. Dat 4 beurten na elkaar doen vanaf de 13b, wordt afgestraft. Willy deed naarstig verder met nog eens een reeksje van 4 (19b) kwam hij op 4 van het einde. Johan trachtte nog een inhaalbeweging te doen door series van 10 (19b), 12 (21b), 11 (22b) en 9 (23b) maar het was te laat want in die 23b speelde Willy Van Puyenbroeck uit : 132 (van de 167) - 52.

 

Image
Johan Van Havenbergh die naar 167 moest spelen en in Burcht de hoogst gequoteerde speler is.

 

Image
Frans Van Puyenbroeck won zijn partij.

Ook Frans Van Puyenbroeck (56) werd winnaar tegen Tony De Pauw (60). Eigenlijk kon het in deze partij alle kanten uit maar dat veranderde gauw toen Van Puyenbroeck eerst in de 67b en daarna in de 10b telkens een serie van 16 aflegde nam hij al een optie op de zege: 32 punten maken in 2 beurten als je naar 56 moet… Toch was het pas na 20 beurten dat Frans definitief een optie op de zege nam bij 54 - 48. Tony gaf een antwoord in de 17b met een rij van 12. Omdat Van Puyenbroeck dan de weg niet meer vond voor de resterende 2 caramboles kreeg De Pauw nog wat kansen maar verder dan 51 geraakte hij niet: 56 - 51 ( van de 60) na 24 beurten.

 

Image
Willy Van Puyenbroeck die won van Johan Van Havenbergh tegen wie hij 115 punten minder moest spelen!

 

Image
Tony De Pauw die naar 60 speelt.

 

Willy De Vleeschouwer (79) moest het opnemen tegen Gilbert De Vriendt (47) de clubsecretaris van dit kampioenschap. Omdat Willy in mineur begon door eerst 3 keer te brossen kon Gilbert uitlopen tot 0-18 want( in de 2b zette hij al eens erie van 9 neer. De Vleeschouwer startte in de 4b met 11 en dan ging hij op zoek naar meer hogere reeksen maar vond ze niet. De Vriendt deed vlot verder en na 5 beurten stond hij al over halfweg van zijn punten: 17 -24 (van de 47). Merkwaardig genoeg begon het voor beide spelers zwaar bergaf te gaan na de 11b  toen het 32-36 stond. Wat met Willy gebeurde, toch zo’n vlotte speler, begreep niemand van gans 'De Wachtzaal'. Van de 13b tot de 17b lukte hij geen punt! Maar Gilbert profiteerde er niet van. De Vleeschouwer lukte af en toen nog eens een serietje zoals de 7 in de 18b maar het ging niet beter. De vraag was: hoeveel pech kan een biljartmens wel hebben? Maar voor de speler klonk het dan weer als : hoe slecht kan een biljartmens wel spelen? In ieder geval, vanaf de 20b keek Gilbert De Vriendt uit naar de afwerking van de partij. Hij broste niet meer en speelde na 24b uit: 68 (van de 79)  - 47. Willy De Vleeschouwer kende pech, die langs alle kanten toesloeg.

 

Image
Gilbert De Vriendt (links) die won tegen Willy De Vleeschouwer in 24 beurten.

 

In de lage reeks won Patrick Meyntjens (44) in 29 beurten en een hoogste serie van 10 moeizaam tegen Jos Van den Bosch (28)

Staf van Puyenbroeck (54)  kon het tegen Raymond Andries (53) niet tot een overwinning brengen in een partij die echt niet veel om het lijf had en 35 beurten nodig had.

De Spanjaard Pepe Escutia (45) won in 20 beurten van Staf De Groot (25) die maar aan 15 caramboles geraakte. Pepe van zijn kant zette in de 15b een serie van 11 neer.

Lokaalhouder van BC Carambol in de 'De Wachtzaal' , Gaston Verdeyen (50), won tegen Fred Van Nieuwenhove (107) die nochtans op het einde mogelijkheden kreeg het af te maken maar dat jammerlijk niet deed. Het werd na 24 b: 50-102 ( van de 107)

Jos Cuypers (55) had tegen een ‘super’ Marcel Meirhaeghe(74) niet in te brengen. Dat was ook het gevolg van een reeks van 26 caramboles in de 7b. Na 21 beurten was het spel gespeeld: 31 (van de 55) - 74.

Sandy Meersman (25), de enige dame in het gebeuren, speelde tegen Manu Willemen (37) die in de 5b met een serie van 6 afstand begon te nemen met 5-15. Na 19 beurten eindigde de partij met 20 (van de 25) - 37.

Maandagavond om 19u30 worden de kwartfinales getrokken en begint dit 'Kampioenschap van Burcht' stilaan naar de ontknoping te gaan die er op vrijdag 19 september zal komen met de finales in café 'De Wachtzaal', het lokaal van BC Carambol. (ROLF DUCHAMPS)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De 'Gemeentedag' is een jaarlijks weerkerend gebeuren waarbij allerlei sporten extra in de schijnwerper worden geplaatst. Naast het biljartkampioenschap van Burcht staan ook...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...