De sportieve gemeentedag van Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De 'Gemeentedag' is een jaarlijks weerkerend gebeuren waarbij allerlei sporten extra in de schijnwerper worden geplaatst. Naast het biljartkampioenschap van Burcht staan ook volksspelen, tafeltennis, pierbol, duivenwedstrijden, liggende wipschieting en een heuse wielerwedstrijd voor elite zonder contract  op het programma.

De Seefhoekvrienden pakken op zaterdag 6 september uit met volksspelen waarvoor al vanaf 13u kan worden ingeschreven in de Mouterij in de John Tulpinckstraat 15. Het begint om 14 uur. De deelnemende clubs zijn: de Seefhoekvrienden, de Terlochtvrienden, de Vriendenkring Civiele Bescherming, de Welvaart en Wielerclub Willen Is Kunnen.

Zaterdag 6 september wordt ook het 'Tafeltenniskampioenschap van Zwijndrecht' gespeeld. Het is een organisatie van TTK Zwijndrecht en vindt plaats in de Sint-Martinusschool in de Idsteinlaan. Om 10 uur beginnen de wedstrijden voor de jeugd met jongens en meisjes  -18 jaar. Om 13u30 starten de wedstrijden voor seniors dames zowel als heren vanaf 18 jaar.

Alle dames en heren uit Zwijndrecht en Burcht die willen deelnemen kunnen zich inschrijven tot donderdag 4 september bij Walter Heyrman, Neerbroek 113/5 tel. 03.253.07.12 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zaterdag 13 september organiseert 'Willen Is Kunnen' een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften met start om 15u voor 116 km. Alle koersformaliteiten vinden plaats in café Derby, Kruibeeksesteenweg 62.

Zondag 14 september kunnen alle inwoners van Zwijndrecht en Burcht deelnemen aan het Pierbolkampioenschap dat wordt gespeeld in café Derby op de Kruibeeksesteenweg. De eerste bol wordt geworpen om 19u30.
Er wordt een eindklassement opgemaakt over twee speeldagen want ook op zondag 21 september wordt nog Pierbol gespeeld in de Derby en dat vanaf 19u.

De Duivenprijskamp is voorzien voor zondag 14 september met een speling op Quiévrain met jonge en oude duiven. Die zullen gelost worden om 9u10. Het is een organisatie van de Duivenbond van Burcht én deze van Zwijndrecht. In Burcht kan ingetekend worden zaterdag 13 september van 18 tot 19u in lokaal 'Welvaart' op de Heirbaan en in Zwijndrecht doet men dat van 18 tot 19u in lokaal 'Centrum' in de Statiestraat.

Tenslotte is er zondag 21 september ook nog het 'Kampioenschap handboogsport schieting Liggende wip'. Het is een organisatie van de LWM ’t Heiken. Nemen deel aan de schieting: Zwijndrecht-West, ’t Heiken, De Kemels, Sporting, Daltons, Welvaart 50 plussers, ’t Laar en de Vrij Vrienden. De schieting begint al om 9u in lokaal Sint-Anna, St.-Annaboomstraat 34.

Al de winnaars en kampioenen worden zondag 21 september om 20u gehuldigd in de cafétaria van Sportpark De Wallen in Burcht. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Het tafeltenniskampioenschap van de Gemeentedag was een organisatie van TTK Zwijndrecht en werd gespeeld in hun lokaal in de Sint-Martinusschool in de Idsteinlaan. De deelnemers waren...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Zoals elk jaar worden er heel wat sportactiviteiten georganiseerd in het kader van de ‘gemeentedag’. Reeds op vrijdag 27 augustus wordt gestart met het biljartkampioenschap...

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...

ZWIJNDRECHT/BURCHT. De jaarlijkse gemeentedag richt zich niet alleen naar de biljartsport. Er zijn heel wat meer activiteiten in het kader van de 'Gemeentedag'. Op zaterdag 4 september wordt het...

BURCHT/ZWIJNDRECHT. In de cafétaria van De Wallen in Burcht werden de bekers uitgereikt aan de laureaten van de 'Gemeentedag 2008'. Dat  is een sportevenement waar meer volks...