Maandag begint biljartkampioenschap van Burcht

Image
De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en Johan Van Havenbergh.
BURCHT. Vrijdagavond werd in het lokaal van BC Carambol in café ‘De Wachtzaal’, de trekking gedaan voor de wedstrijden voor het 'Kampioenschap van Burcht' biljart vrij spel. Dat gebeurde in aanwezigheid van afgevaardigden van de deelnemende clubs. Merkwaardig is alvast dat in Zwijndrecht zelf geen enkele biljartclub meer is. Hoogste tijd dus om uit te kijken naar een heropleving van deze sport.

 

Voor het kampioenschap schreven 41 spelers in, 17 hoog geklasseerden die naar +50 punten moesten en 24 in de klasse 25 - 50 p. Het opstellen van het speelprogramma was geen eenvoudige zaak want de organisatoren wilden rekening houden met de dagen dat een deelnemer niet kon spelen. Uiteindelijk kwam toch een aardig wedstrijdschema op tafel zodat maandagavond 1 september in ‘De Wachtzaal’ de eerste matchen kunnen gespeeld worden.

 

Image
De afgevaardigden van de clubs die de organisatie schragen: vlnr Manuel Willemen (Trefpunt), Fred Van Nieuwenhove (Carambol), Gilbert De Vriendt (Secretaris Carambol), Sandy Meersman (Ons Huis), Peter Van Puymbroeck (Voorzitter van Madison), Johan Van Havenbergh ( Voorzitter OBK), Bernard Gommers (Penningmeester Carambol) en Gaston Verdeyen (Voorzitter en lokaalhouder van Carambol in cafe De Wachtzaal)


In ‘De Wachtzaal’ spelen ook drie clubs thuis: BC Carambol, BC Oefening Baart Kunst of kortweg OBK en Wij Willen Beter. In Vrede Sint-Martinus speelt BC Madison. BC Trefpunt in de gelijknamige café en de thuishaven van BC Ons Huis heeft het lokaal in café Ons Huis in de Antwerpsesteenweg.

 

De hoogst gequoteerde speler uit Burcht is Johan Van Havenbergh (OBK). De bekende krantenverkoper uit Burcht-centrum speelt naar 167. Andere hogere spelers zijn Luc Brants (Carambol) naar 123, Fred Van Nieuwenhove (Carambol) naar 107 en Marc Brants (Ons Huis) naar 87.

 

Het kampioenschap loopt over 9 speeldagen maar wel met uitschakeling zodat men uiteindelijk op vrijdag 19 september met de twee overgebleven spelers de finale krijgt in het lokaal van BC Carambol. Er wordt telkens gespeeld op maandag-, dinsdag- en vrijdagavond.(ROLF DUCHAMPS)

 

Lees ook:

BURCHT. In de 1/4 finales van de 'Biljartbeker van Burcht' werden de 8 partijen maandagavond gespeeld. Er was vaak hoogstaand biljart te beleven. De match tussen Marcel Van Meirhaeghe (74)...

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...