Van Havenbergh, Vermeiren, Van Lombergen en Mortier naar biljartfinales

BURCHT. Het gewaardeerd biljartkampioenschap van Burcht heeft nu ook de fase van de halve finales achter de rug. De finalisten lage en hoge reeks zijn gekend. Het is in café De Wachtzaal tot mooie wedstrijden gekomen om zich te plaatsen voor de eindafrekening van komende vrijdag.
In de lage reeks speelde Marc Van Mieghem (25) tegen Stefan Mortier(31) . Mortier begon zelfverzekerd en verbaasde iedereen door zijn aanhef van 6 en 8 punten zodat hij na de 4b al op 0-16 stond. Marc Van Mieghem moest nog beginnen. En dat deed hij in de 5b met 1 puntje. Stefan lukte echt mooie combinaties en legde in er in de 6b weer 6 klaar: 2-24. Van Mieghem vond zijn weg helemaal niet in dat gezelschap van een speler die in super-vorm zat. In de 13b stond Mortier op 1 p van het einde maar dat kwam er niet In de 15b maakte hij eindelijk uit: 9 (van de 25) -31. Stefan Mortier naar de finale.

De andere partij lage reeks  ging tussen Dave De Wolf (29) en Jean-Pierre Van Lombergen(25). Dave liet mooi biljart zien en nam terecht afstadn van Van Lombergen vooral na de 7 (6b) en 8 (10b). Dat waren eigenlijk mogelijkheden om er een korte partij van te maken. Maar een vrij lange tijd brossen deed de partij kantelen. Van Lombergen bleef goed meespelen en vanaf de 15b bleef hij scoren terwijl De Wolf op 5 p van het einde bleef steken. Er kwam niet meer uit zijn keu en toen Van Lombergen in de 18b er 4 lukte lonkte de zege naar hem. Hij bleef het ontspannend doen en speelde in de 20b uit terwijl Dave De Wolf uit tien beurten amper 2 caramboles kon halen.: 25 (van de 29)-25. Jean-Pierre Van Lombergen naar de finale.

In de hoge reeks stond de topper tussen Jos Kuypers (52) en Johan Van Havenbergh (150) op het programma. Een topper omdat Kuypers al een bijzonder goed kampioenschap speelde en omdat Johan Van Havenbergh bezeten was om de finale te kunnen spelen. Johan zette aan met 10 in de 2b en Jos speelde rustig mee. Bij Van Havenbergh bleven hoge series uit maar na 7b stond het toch al 12-51 en dat na een eerste hoge van 15.
Jos Kuypers maakte ook sublieme caramboles maar kon er geen reeksen op bouwen. Van Havenbergh haalde er in de 10b een paar wereldstoten bij  en haastte zich rond de biljarttafel om punten te pakken: 21 stuks in een serie. Jos kwam in de 13b halfweg na een serie van 5: 26-91.
Vanaf de 16b faalde Kuypers iets te veel en bleef op 30 staan. Johan had blijkbaar ook tegenwind  in het spel na 12 (15b)  De 23b was de beurt van de waarheid voor Van Havenbergh en met 15 punten er bij kwam hij op 4p van het einde: 40-146. In de 25b moest hij hen laatste maar hij liet zijn kop zot maken toen er werd geroepen ‘de laatste met een drieband’. En dat mislukte zodat Jos Kuypers met verse moet aan de laatste tien begon. Een serie van 6 bracht hem ook op 4p van het einde. Hij kon nog winnen want Van Havenbergh miste de 26b. Kuypers kreeg er nog 2 bijeen en dan speelde Johan Van Havenbergh in de 27b uit.: 48 (van de 52) -150, maar eerlijk, het hing er met zijn poten uit. Johan Van Havenbergh naar de finale.
Knap spel werd gebracht door Marcel Van Meirhaeghe (81) die het opname tegen Alfons Vermeiren (60). In de 4b leidde dat prachtspel naar een serie van 9 en Vermeiren keek toen op naar 18, - 9.  Maar in de 7b zette hij het recht door een reeks van 13: 22 -22. Nadat Van Meirhaeghe in de 8b zijn totaal aandikte met een ferme reeks van 15 tot 37, was Vermeiren blijkbaar van zijn melk en hij speelde met de verkeerde bal. De partij viel nu wat stil. Enkel de 13 (13b) bracht voor Van Meirhaeghe nog een goed element in de stand. Maar daarna werd het te weinig en omdat Fons Vermeiren in de 17b weer goed bezig was kwam hij via een 9 op 10p van het einde.
Nadat Vermeiren de ballen in de 19b achter liet in een ideaal driehoekje haalde Van Meirhaeghe er 7 stuk uit. : 76 of nog 5 tegen 56 of nog 4. Vrij spannend dus. In de 20b speelde Fons Vermeiren toch uit: 76 (van de 81)-60. Vermeiren naar de finale.

De finales worden vrijdag 17 september om 20u gespeeld in café De Wachtzaal, Dorpstraat 119 te Burcht. Merkwaardig gegeven is wel dat er in de hoge reeks twee voorzitters van Burchtse club tegenover elkaar komen te staan: Alfons Vermeiren is voorzitter van de Koninklijke Biljart Club Wij Willen Beter, en Johan Van Havenbergh  van de Biljartclub Oefening Baart Kunst (OBK) (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Vrijdagavond werden de 11 wedstrijden van de 1/8 finale in het 'Kampioenschap van Burcht' kaderend in de 'Gemeentedag' afgewerkt in 4 biljartlokalen.

BURCHT. Was me dat een biljartavond die vrijdag. Op niet minder dan vier locaties werden er matchen gespeeld. En overal heerste een bijzonder aangename en sportieve sfeer. Meteen na afloop van alle...

BURCHT. Maandag- en dinsdagavond werd in café ‘De Wachtzaal’ de biljarttempel van BC Carambol, het ‘Kampioenschap van Burcht’ ingezet. Het was ‘zaaltje...

De deelnemersfiches liggen klaar op de biljarttafel en de trekking voor het biljartkampioenschap kan beginnen. Vlnr: Bernard Gommers, Fred Van Nieuwenhove, Gilbert De Vriendt, Gaston Verdeyen en...

Jef Maes die in oktober 95 jaar wordt, staat als biljarter paraat in het Kampioenschap van Burcht.BURCHT. Jef Maes uit Zwijndrecht wordt in oktober 95 jaar maar dat belet niet dat hij maandag van...

BURCHT. In het kader van de sportwedstrijden 'Gemeentedag' organiseert Biljartclub Carambol in Burcht een groot biljartkampioenschap 'vrijspel'. Het start op vrijdag 29 augustus...