The Foxes verrassend naar derde plaats recreantencompetitie

Image
Het jonge team 'The Foxes' speelde zich naar een derde plaats op 14 ploegen.
SINT-NIKLAAS. Het voorbije weekend organiseerde de nieuwe baseball- en softballclub The Foxes uit Sint-Niklaas haar tweede recreantentornooi. Dit keer telde het tornooi mee voor de recreantencompetitie van de Vlaamse Baseball en Softball Liga. Met een zesde plaats in het klassement keken de Wase vossen uit naar een bevestiging van het eigen kunnen. Er deden elf teams mee aan het tornooi. Het mooie weer zorgde voor een talrijk opgekomen publiek.

In de eerste ronde kwamen The Foxes uit tegen streekgenoot De Duvels uit Beveren en tegen The Sharks uit Tongeren. Twee wedstrijden, of een double header, zou bepalen wie nadien kon strijden voor de prijzen.  Na het nipte openingsverlies tegen De Duvels (5 - 3) wonnen The Foxes met 19-6 overtuigend van Tongeren Sharks. En nadat ook De Duvels tegen The Sharks met 2-14 een ruime overwinning behaalden, won terugwedstrijd tegen De Duvels aan belang.

Image
Het jonge team 'The Foxes' speelde zich naar een derde plaats op 14 ploegen.
Die wedstrijd werd dan ook heel spannend: de laatste inning stond het nog 6 – 6. Bij een gelijke puntenstand geven de onderlinge wedstrijden de doorslag.  The Foxes konden Beveren bij hun laatste slagbeurt tegenhouden en dat betekende dat The Foxes nog 3 punten zouden moeten scoren om het verlies van de eerste wedstrijd goed te maken.  Bij 1 out stond het 7-6 voor The Foxes en 1 base bezet.  The Foxes brachten met een beslissende homerun de stand op 9-6, meteen ook de eindstand.  The Foxes bleven in de verdediging geconcentreerd spelen en de ontlading was een feit van zodra de umpire 'ball game' aankondigde bij 5 - 10 winst.  The Foxes waren groepswinnaar en konden nu zelfs strijden voor een plaats op het podium.

Tegen de ervaring van Sunville Tigers uit Zonhoven kon moeilijk iets ingebracht worden.  The Foxes kwamen nog heel even op voorsprong met een 3-4 stand na de eerste inning, maar nadien drukten The Tigers het gaspedaal in. The Foxes bleven steken op een 13-4 verlies tegen de terechte eindwinnaar.  Voor de tweede plaats werd het nog onverwacht spannend.  Greys Hoppers uit Merksem, koploper in de competitie, kon niet het grote verschil maken, zodat The Foxes in de wedstrijd bleven. Veel energie was echter verspeeld en de foutjes begonnen zich op te stapelen, waardoor de Hoppers hun tweede plaats veilig stelden met een 4-8 winst. Na twee verdienstelijke wedstrijden tussen de grote jongens eindigden The Foxes op een ongelooflijk mooie derde plaats.

Een derde plaats op 14 ploegen is voor een jong team als The Foxes een flinke opsteker. De club hoopt dat deze positieve trend zich verderzet en heeft intussen ook al geïnvesteerd in trainers. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Na het succes in Deurne wonnen The Foxes het tornooi van Royal Greys. Een elftal ploegen had zich ingeschreven voor het tornooi. Door loting kregen Te Foxes in de voorronde Mortsel...

SINT-NIKLAAS. Zaterdag 2 april trokken The Foxes uit Sint-Niklaas de competitie 2011 op gang  in Borgerhout.  In hun allereerste co-ed slowpitch wedstrijden ontmoetten zij de Squirrels uit...

SINT-NIKLAAS/BEVEREN. Baseball & Softball Club The Foxes bevestigde zaterdag op het zevende recreantentornooi haar kunnen. Bij de eerste wedstrijd stonden de Wase vossen tegenover de kampioen...