Jonge Erica De Clerck veldloopkampioene benjamins

Image
Erica De Clerck die Provinciaal kampioen veldlopen werd bij de benjamins.
BEVEREN. De atletiekvereniging Volharding kreeg er bij de benjamins een provinciale kampioene bij met Erica De Clerck. Zij won in Ninove de 800 meter loop in 4min32. Om het feest af te werken legde clubgenote Lisse Thyssen nog beslag op de 4de plaats in 4min36.

Erica wordt op 21 april maar 8 jaar maar het zit er toch al in dat ze graag atletiek als sport wil doen. Sinds juli 2007 is ze aangesloten bij Volharding Liefst van al doet ze wel veldlopen of wat we zo mooi met cross benoemen. Maar in de zomer neemt ze ook deel aan meerkampen. Lange afstand is tot hiertoe het nummer waar ze het beste presteert. Voor ze aan atletiek begon was ze in de zwemclub waar ze ook niet slecht presteerde. Eigenlijk doet ze wel alle sporten graag. Wat trouwens bij iemand van haar leeftijd best thuishoort.

Erica De Clerck traint op maandag en en woensdag maar een vaste trainer heeft ze uiteraard nog niet tenzij misschien papa Daniël De Clerck die het klappen van de zweep wel kent. Hij was vroeger bij de jeugd ook wel winnaar en is nu actief bij de masters. Ze loopt school in de Sint-Martinusschool Beveren. In de atletieksport wil ze zich inzetten om ooit eens Belgisch Kampioen te worden en ... als ze ‘groot’ is wil ze wel eens deelnemen aan de Olympische Spelen. Op die weg werd ze nu gezet door een provinciale titel 2009. Ook vorig jaar stond ze reeds op het podium als 3de.

Image
Erica als winnaar begin februari in Lokeren.

(rd)