Fotowedstrijd van Waterwegen & Zeekanaal NV

Image
De fotowedstrijd gaat over binnenschepen op de Vlaamse waterwegen. (Foto: W&Z)
REGIO. Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z), die de waterwegen in het westen en het centrum van Vlaanderen beheert, organiseert in samenwerking met het Centrum voor Beeldexpressie (CvB) een fotowedstrijd rond het waterwegennetwerk.

 

Waterwegen zijn alom aanwezig in Vlaanderen. Met meer dan 1000 kilometer  beschikken wij over een van de dichtste waterwegennetwerken ter wereld. Zonder deze waterwegen zou het vrachtwagenverkeer spectaculair toenemen en de mobiliteit volledig lam leggen. Continu in de file staan is echt geen lachertje, ook niet voor het milieu. Vandaar dat W&Z, het goederentransport via de binnenvaart volop stimuleert. En met succes, want steeds meer bedrijven vinden de weg naar het water.

 

W&Z wil ook de bevolking een kans bieden om de waterweg als een veilig en milieuvriendelijk transportmiddel in de kijker te plaatsen. Zij organiseert hiervoor in samenwerking met het CvB een fotowedstrijd voor alle geïnteresseerden behalve de professionele fotografen.


Op de foto’s moet minstens 1 binnenschip voor goederenvervoer staan en alle foto’s moeten betrekking hebben op de waterwegen. De foto’s moeten ook gaan over de klasse IV waterwegen die bevaarbaar zijn vanaf 1350 ton. Daar horen o.a. de Boven-Schelde, de Zeeschelde, de Rupel, het Zeekanaal Brussel-Schelde bij.
Maar alle gegevens van deze fotowedstrijd zijn terug te vinden in het fotowedstrijdreglement op wenz.be of men kan het ook opvragen bij de contactpersoon Joris De Bock - Waterwegen en Zeekanaal NV, cel Communicatie - tel. 03/860.63.58 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
De wedstrijd eindigt op 22 september 2008. (Rolf Duchamps)