Sint-Niklase Barbara Peeters kandidate Miss Knokke-Heist

Image
De 23-jarige Barbara Peeters uit Sint-Nikklaas is finaliste nr 4 bij Miss Knokke-Heist.

KNOKKE-HEIST. Vrijdag werden de 12 finalistes van Miss Knokke-Heist voorgesteld. Het Waasland wordt vertegenwoordigd door de 23-jarige Barbara Peeters.

 "Mondig, intelligent, zelfzeker en met eindeloze klasse", dat zijn de kwaliteiten die de organisatoren in één vrouw zoeken om hun badstad een jaar lang te vertegenwoordigen. Geen eenvoudige klus, weet ook organisator Christophe Trio: "Om het niveau van onze verkiezing nog verder de hoogte in te tillen, hebben er dit jaar enkele nieuwe en nog meer prestigieuze sponsors zich bij ons komen vervoegen.Verder heb ik als organisator het gezelschap gekregen van Nicola Dobbelaere. Nicola is een ambitieuze jongeman die reeds ervaring heeft in het organiseren van evenementen, waaronder de Sylvesternight, waardoor de kwaliteit van de verkiezing, met hem aan mijn zijde als medeorganisator, ongetwijfeld ook de hoogte zal ingaan."

 Op 6 september wordt de opvolgster van huidig Miss Knokke-Heist Julie Hemelaer gekozen. Eerst wacht de finalistes een maandenlange campagne met maar één doel: hun beste beentje voorzetten op de verkiezingsavond in het Casino van Knokke-Heist. Die avond defileren de finalistes de nieuwste avond- en strandmode, stellen zichzelf voor aan het publiek en worden door de jury bestookt met vragen waarbij gepeild wordt naar hun parate kennis over Knokke-Heist en wat er reilt en zeilt. Tijdens een eigen persoonlijke act stelt elk meisje haar grootste talent tentoon en samen laten de finalistes zien wat ze bij Rose De Leyn opgepikt hebben tijdens strak gechoreografeerde dansnummers. De show wordt aan elkaar gepraat door Veronique De Kock.

De twaalf finalistes zijn Alexandra Blancquaert (20) uit Deerlijk, Annelies Van Wabeke (21) uit Knesselare, Anne-Sophie Van Gerven (19), Bo Dhont (20), Julie Welvaert (24) en Britt De Clercq (17) uit Brugge, Charline Ramont (23) uit Blankenberge, Charlotte De Jonckheere (20) uit Sijsele-damme, Deborah luka (22) uit Brussel, Eline Verhasselt (19) uit Knokke-Heist, Shari Bogaerts (22) uit Schelle en de Wase kandidate Barbara Peeters (23) uit Sint-Niklaas.

Barbara is alvast gemotiveerd om miss te worden: "Onze badstad heeft nood aan een veelzijdige miss. Het palmares van Knokke-Heist is zeer breed en zo hoort een miss Knokke-Heist in de figuurlijke zin van het woord ook te zijn. Ze moet pass partout zijn. Ik heb al een beetje overal gewoond, maar in Knokke ben ik geboren en getogen. Op jonge leeftijd heb ik het voordeel al veel mensen heb mogen leren kennen en al op vele plaatsen kon komen. Dit heeft gezorgd voor de nodige maturiteit die een miss Knokke-Heist in zich moet hebben om zo'n ongewone badstad te kunnen vertegenwoordigen."

Op 6 september weten of zij het kroontje mag opzetten en naar huis mag rijden met de Porsche Boxster.

Meer info op missknokkeheist.be (mb)