Ontdek Lady Linn and her Magnificent Seven

ImageDe sound van de jaren veertig en vijftig is weer helemaal in. Het bekendste voorbeeld is Amy Winehouse. Zij brengt nieuwe muziek, overgoten met een vleugje nostalgie. Ook in Vlaanderen worden dergelijke pareltjes gemaakt door Lady Linn and het Magnificent Seven. De vergelijking met Amy Winehouse is dan ook nooit ver weg.  Sommige media noemen Lady Linn ook wel eens 'de Vlaamse Amy Winehouse'. Een vergelijking die enkel slaat op het repertoire en de stem van zangeres Lady Linn, alias Lien De Greef. Qua looks lijkt de zangeres eerder op Lily Allen.

 

Volgens haar biografie is Lady Linn van geen kleintje vervaart. Ze zong eerder bij de Gentse groep Bochi, bij de ubrangroep Skeemz, werkte ook samen met DJ Red D en ze geeft ook les aan de kunstacademies van Geraardsbergen en Gent.

 

Lady Linn and her Magnificent Seven spelen oude jazznummers uit de jaren twintig, dertig, veertig en vijftig. Ze proberen de sfeer die de jazz van toen had, terug tot leven te roepen: energie, enthousiasme, swingende, opzwepende ritmes, opgewekte melodie,... De eerst single 'Shopping' brak geen potten. Maar de nieuwe single 'That's Alright' lijkt daar verandering in te brengen. De clip wordt regelmatig gedraaid op de Vlaamse muziekzenders en ook het album 'Here we go again' doet het goed in de albumlijst.

 

Het goede nieuws is dat Lady Linn and het Magnificent Seven binnenkort in onze regio optreden. Op zondag 20 april staan ze op het podium van CC Jan Tervaert in Hamme. Meer informatie over Lady Linn vind je op  ladylinn.be. De clip van de single 'That's alright' kan je hieronder alvast bekijken:

(MB)