Gezocht: zangers voor twee unieke pop-upkoorconcerten

MUZIEK. Op 23 en 30 augustus 2014 zullen telkens twee pop-upkoren van verschillende leeftijdscategorieën een eenmalig liveconcert neerzetten met respectievelijk Merdan Taplak & Too Tangled en Frank Vander linden & Martine de Kok. Voor die concerten zoekt het viertal zangtalent tussen 10 en 100 jaar waarmee ze het podium van deSingel willen delen. 

Uiteraard gaan de pop-upkoren niet onvoorbereid op het podium. Elk pop-upkoor zal zangworkshops intensief begeleid worden door een team van professionele coaches. "Vorige editie zongen twee koren tijdens één concert. Een jongerenkoor met 15 tot 30-jarigen zong met Spinvis, een dynamische bende 50-plussers verzorgde het voorprogramma met Mastercab. Ik krijg al jaren vragen van mensen uit andere leeftijdscategorieën wanneer zij eens mogen meezingen… Daarom organiseren we nu ook voor 30 tot 50-jarigen en 10 tot 15-jarigen een workshop. Zij mogen het podium delen met respectievelijk Nederlandstalige songschrijvers Frank Vander linden en Martine de Kok.", weet artistiek leider Hans Primusz. 

In Koor 2014 is een initiatief van de Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag die gekend is voor zijn pop-upkoren. Dat zijn koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. (mb)

info: zaterdagzondag.be, 0489 63 62 62