Tentoonstelling 'Het landschap' Beveren geopend

Image
Nog tot 17 mei loopt in kasteel Hof ter Saksen de tentoonstelling 'Het Landschap'
BEVEREN. Zaterdag is in Hof ter Saksen in Beveren de tentoonstelling ‘Het Landschap’  met kunstwerken uit de Academie voor Schone Kunsten uit Beveren die gedurende het voorbije schooljaar gemaakt zijn. Alle kunstwerken hebben op één of andere manier iets met het centraal thema ‘Landschap’.

De tentoonsteling die nog tot 17 mei in het weekend te bezoeken is in het kasteel maakt deel uit het kunstproject van de Stedelijke Academie Sint-Niklaas rond landschappen. In het hoofdgebouw van de school loopt nog tot 31 mei een tentoonstelling met werken van o.a. Philip Aguirre, Vincent de Roder, , Joachim Devillé, Nicolas Leus, Alex Michels, Fik Van Gestel en Jan Wyffels. De werken die de leerlingen hebben gemaakt zijn op verschillende plaatsen in het Waasland te bekijken, waaronder kasteel Hof ter Saksen in Beveren. Daar is de tentoonstelling het komende weekend nog gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur.

Andere werken worden het komende weekend tussen 10 en 17 uur tentoongesteld in de Uilenstraat 155 en 11 te Nieuwkerken.

Op 16, 17, 23 en 24 mei staan kunstwerken opgesteld op de site Sint-Helena in de Blokstraat 2  en in Galerie Kunst 22, Sint-Niklaasstraat 22 te Sint-Gillis-Waas. De tentoonstelling zijn er geopend van 14 tot 18 uur. Hetzelfde weekend zijn gelijkaardige werken te bekijken in OC De Statie, Stadionstraat 113 en het Zomerhuis, Brugstraat 33 te Stekene.

De laatste plaats waar de kunstwerken over landschappen te zien zijn is Kasteel Wissekerke in het centrum van Bazel. De kunstwerken zijn er te bekijken op 20, 21, 27 en 28 juni.

Waaskrant bezocht de tentoonstelling in Beveren en gunt je een blik op enkele kunstwerken:

Image

Image

Image

Image

Image

(mb)