Dansspektakel Enjoy telt ruim 800 dansers

Image
Een fragment uit 'Enjoy' van dansschool Clapaja.
SINT-NIKLAAS. Dansschool Clapaja is de voorbije 38 jaar uitgegroeid tot één van de bekendste dansscholen in de regio. De school telt ongeveer 900 leerlingen. Het gros daarvan staat over een week op het podium van de Sint-Niklase stadsschouwburg. Dan brengt Clapaja immers het dansspektakel Enjoy.

Enjoy combineert verschillende dansstijlen: van jazz tot Ierse dans, van tapdans over musical tot klassiek ballet. Het geheel is opgesplitst in vier grote thema’s: ontdekken, proeven, wegdromen en nagenieten. Waaskrant bezocht een repetitie. Daar konden we vaststellen dat de jongens en meisjes zich letterlijk in het zweet werken om alle danspasjes perfect in te studeren. En te oordelen naar wat we gezien hebben, belooft het alvast een harmonieus geheel te worden van dans en muziek. Soms dachten we even op broadway te zijn beland, of even later ondergedompeld te worden in muziek die een mens doet wegdromen over mooie, exotische landschappen. Dat is niet toevallig. "Elk jaar trekken Inge en ik naar de New York om de nieuwste trends te ontdekken. Die proberen we dan te gebruiken in onze jaarlijkse dansvoorstelling.", zegt Claire Paniez, stichtster van dansschool Clapaja. Het valt ons op dat we bij de leerlingen én instructeurs alleen maar blije gezichten zien. Ook daar heeft Claire Paniez een verklaring voor:

Image
Een conditie en enige lenigheid is zeker welkom bij de dansers.
"Iedereen kan meedoen. Ze moeten wel een gevoel voor ritme hebben, voldoende inzet tonen en regelmatig naar de lessen komen." Maar dat lijkt ons geen probleem. "In Enjoy laten we het publiek genieten, maar ook onze dansers zullen er zeker van genieten", laat Paniez zich nog ontvallen.

Enjoy is een grootste productie, zo groot dat de stadsschouwburg kleedkamers te kort komt. "Gelukkig mogen we lokalen van de Academie gebruiken.", aldus Paniez.

Enjoy is te zien in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas op 10, 11, 16, 17, en 18 april 2009, telkens om 20 uur. Op 11, 12, en 19 zijn er namiddagvoorstellingen die om 15 uur beginnen.
Tickets zijn verkrijgbaar tijdens de lesuren van dansschool Clapaja in de Breedstraat 97 te Sint-Niklaas. Reserveren kan via 03/776 62 18 of clapaja.be. (mb)






 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Vorig jaar blikte danscenter Clapaja in haar jaarlijkse dansspektakel nog terug op een halve eeuw Clapaja. Dit jaar blikt de groep vooruit in ‘View’ met nieuwe muziek, nieuwe...

SINT-NIKLAAS. Danscenter Clapaja uit Sint-Niklaas viert de veertigste verjaardag met 'Hot Shots', een dansshow met maar liefst 450 dansers. Clapaja is er opnieuw in geslaagd een show samen te...