De Italiaanse Week is nabij

Image
Twee echte Italiaanse symbolen: de toren van Pisa en de 'Laars'
REGIO. Van 22 tot 28 november 2008 wil Van Bene Cosi elke 'Italiaanse firma' in Nederland, Vlaanderen en Brussel onder de aandacht brengen.  Alle echte Italiaanse pizzeria's, Italiaanse ristorantes, Italiaanse delicatessenwinkels in Nederland en België, maar ook Nederlandse en Belgische invoerders en verdelers van Italiaanse producten zoals mode-artikelen, lifestyle-producten, auto's, enz. kunnen deelnemen aan deze Italiaanse week.

"De bedoeling is dat de deelnemende firma's gedurende de Italiaanse week net iets meer doen voor hun klanten, hun klanten eventueel zelfs een beetje in de watten leggen met Italiaanse charme.  Een Italiaanse 'dag van de klant'.  Hierdoor kunnen we aan het publiek laten merken hoeveel 'Italiaanse cultuur er aanwezig is in ons land, hoe belangrijk de Italiaanse economie is.  We willen onze landgenoten laten kennismaken met dé Italiaanse kwaliteit, de lekkere Italiaanse wijnen en keuken, de mooie Italiaanse auto's, de prachtige Italiaanse mode en lifestyle, enz.", aldus Geert De Maerschalck uit Bornem, de man achter het initiatief.

Uit het Waasland doet het bedrijf Vini e Vini uit de Hoogkamerstraat 288 uit Temse mee. Het jonge bedrijf startte afgelopen zomer met de verkoop van uitsluitend Italiaanse wijnen vanuit een kleine, ondergrondse maar gezellige kelder. Regelmatig organiseert Vini e Vini degustaties die erg in de smaak vallen. Tijdens de Italiaanse week zetten ze iedere dag 2 wijnen in de kijker, welke geproefd kunnen worden. Op de promotiewijnen van de dag geldt een dubbele korting. Dat betekent een serieuze (en lekkere) promotie van dit nat stukje Italiaanse cultuur.

Meer informatie over de Italiaanse week en over de Italiaanse cultuur algemeen is te vinden op vabenecosi.be, vabenecosi.nl en vabenecosi.eu.
Wie een activiteit met een Italiaans karakter organiseert tijdens deze Italiaanse week, kan ook vermeld worden op deze websites.  Zo is er in België o.a. al een Quiz over Italië en een ‘Week van de Italiaanse Film’ gepland. 

De Italiaanse week vindt plaats bij elke aanbieder, in zijn eigen pizzeria, modewinkel, enz.
Inschrijven kan nog tot en met 21 november, zowel als deelnemende zaak als deelnemende vereniging met een Italiaanse activiteit.  Hiervoor kan men mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Rolf Duchamps)