Wielertoeristen rijden weer Zwijndrecht-Zwijndrecht

Image
Zo kwam de bonte groep in 2007 de Fortlaan op gereden.
ZWIJNDRECHT. Zaterdag 7 juni komt de 31 ste Zwijndrecht (NL) - Zwijndrecht (B) er aan. Een paar honderd wielertoeristen starten in Nederland en komen na 108 km fietsen aan in de Fortlaan aan de Sporthal van Zwijndrecht. De start wordt gegeven om 8u in het sportpark Bakestein.

Na een rustpauze en het nemen van een eetmaal in de Zwijndrechts sporthal, stappen de deelnemers om 13u30  weer op de fiets om opnieuw naar het Nederlandse Zwijndrecht te rijden. Als zij daar aankomen hebben ze 218 km afgelegd.

 

Zwijndrecht B - rijdt met een volle bus of 49 belangstellenden naar Nederland. Ze vertrekken al om 6u. De meesten van hen komen met de groep op de fiets terug naar België en soms zijn er ook wel die de tocht terug naar Nederland meefietsen.


Image
De deelnemers rijden de Waaslandtunnel in.
De route loopt van Zwijndrecht NL naar Dordrecht- Zevenbergen - Oudenbosch - Roosendaal - dan volgt na 63 km een korte rustpauze in de Wouwse Plantage. Dan verder naar Huijbergen om na 80 km de Belgische grens te bereiken in Putte. Via Hoevenen - Ekeren naar Antwerpen waar ze gebruik kunnen maken van de Waaslandtunnel. Op Linkeroever wordt een andere weg genomen omdat vorig jaar bij het kruisen van de tramsporen nogal wat lekke banden volgden.


Op de terugweg rijden ze over Kalmthout naar de Nederlandse grens en dan verder voorbij o.a. Sprundel - Etten-Leur en Dordrecht weer naar Zwijndrecht NL.

 

Bij de aankomst in Zwijndrecht B zullen de deelnemers begroet worden door burgemeester Willy Minnebo en zijn afgevaardigden uit het schepencollege. Niet vergeten dat de gemeenten verzusterd zijn en ook op andere vlakken uitwisselingen organiseren. De bevolking kan de wielertoeristen verwelkomen aan de sporthal rond 12u30. (Rolf Duchamps)  

 

Lees ook:

De aankomst 2008 in de Fortlaan.ZWIJNDRECHT. Zaterdag werd voor de 31ste keer de toerrit Zwjndrecht-Zwijndrecht gereden of Nederland-België- Nederland of een 220 km fietsen. Dat het ook na...

ZWIJNDRECHT. Zaterdagmiddag reden 140 wielertoeristen de parking van de sporthal op na een rit van ruim 110 km vanuit het Nederlandse Zwijndrecht. Reeds voor de 28ste keer werd deze wielertoerrit...