Sint-Niklaas krijgt label 'Baanbrekende Werkgever 2023'

SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas krijgt het label 'Baanbrekende Werkgever'. Dat dankt de stad aan haar beleid om het aantal dienstverplaatsingen te beperken, volop in te zetten op telewerken en duurzame mobiliteit. Bijna de helft van het stadspersoneel gebruikt de fiets voor woon-werkverkeer. Dat aantal wil de stad nog optrekken met een aanbod van fietsleasing. Ook voor verplaatsingen tijdens het werk neemt de fiets een steeds prominenter plaats in. Intussen werkt de stad verder aan een nieuw bedrijfsvervoerplan. 

In het kader van telewerken loopt er momenteel een proefproject op drie afdelingen om het ideale evenwicht te vinden tussen efficiënt werken en optimale connectie tussen collega’s en organisatie. 

'Baanbrekende Werkgever' is een charter dat werd opgesteld door een samenwerkingsverband van De Lijn, Antwerp Management School en Jobat. Het charter spoort organisaties aan om minder, slimmer en groener onderweg te zijn, met aandacht voor het welzijn van medewerkers. (mb, foto: stad Sint-Niklaas)

 

Lees ook:

Werken Dendermondse Steenweg gestart

SINT-NIKLAAS.  Gisteren, maandag 23 januari, zijn de werken aan de Dendermondse Steenweg gestart. Eerst wordt de brug onder de E17 hersteld, daarna komen de fiets- en voetpaden aan de beurt.

Bomen maken plaats voor fiets- en wandelpad

BEVEREN. Eerder deze week werden bomen op de dijk van het Vingerlingpad in Kieldrecht gekapt. Dat zorgde vorige enige beroering. Volgens schepen Filip Kegels werden de bomen echter niet zomaar...

Real bouwt duurzaam met de Max

SINT-GILLIS-WAAS. Bouwbedrijf Real uit Sint-Gillis-Waas heeft met een nieuw concept een antwoord op vragen over duurzaam en modulair bouwen. Het bedrijf verwerkte meer dan 30 jaar  ervaring en...