Fietspad langs het spoor

BEVEREN. Het gemeentebestuur is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van de aanleg van een fietspad dat langs de spoorlijn 59 zal lopen, van aan de wijk Bosbeek aan de Haasdonkbaan, tot in Nieuwkerken. De aanleg is momenteel in ontwerp. Het gemeentebestuur wil nu ook in de richting van Zwijndrecht een fietspad langs het spoor aanleggen. Het zou vertrekken aan de Haasdonkbaan en eindigen aan de gemeentegrens met Zwijndrecht. De gemeenteraad moet nu de princiepbeslissing nemen.

 

Fietsen langs het spoor is dus geen loos voorstel want nog dit voorjaar zal gestart worden in de richting Nieuwkerken met een 3 meter breed pad. Het loopt door de wijk Bosbeek en een aan te leggen tunnel onder de N70 viadukt ter hoogte van Motel Beveren. In Nieuwkerken ligt reeds een fietspad naar Sint-Niklaas.


Ook in de richting van Zwijndrecht, meer bepaald tot aan de park & ride aan de tramterminus, komt een fietspad. Uit de richting Vijfstraten- Meersen zal het aan feestzaal Olympia Kruibekesteenweg even verder van de sporen lopen om via de Gasdam weer terug te keren op het traject naast spoorlijn 59.


Het moet in de toekomst ook mogelijk zijn om vanaf Zwijndrecht veilig verder te fietsen richting Linkeroever en de Kennedy voetgangers- en fietstunnel in de Beatrijslaan aan de Burchtseweel.(fvdv)

 

Lees ook:

Het fietspad komt rechts van de spoorlijn.BEVEREN. Er lijkt eindelijk vooruitgang te zijn om een fietspad aan te leggen langs spoorlijn 59 op het grondgebied van Beveren. Het dossier is al ruim vier...

Het fietspad vertrekt rechts, even voorbij Motel Beveren en wordt 4 meter breed tot aan de grens met Nieuwkerken. Rechts bevindt zich de KMO-zone Doornpark.BEVEREN. Het is al jaren aan de gang om te...