Rijbewijs ingetrokken, voertuig in beslag genomen

TEMSE/KRUIBEKE. De politie van zone Kruibeke-Temse heeft van zaterdagavond 18 uur tot zondagochtend 1.30 uur verkeerscontroles gehouden. Er werden 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken en één ingehouden. 

Ook nam de politie twee voertuigen in beslag. Dat gebeurde in de Hoogkamerstraat. Een 43-jarige man uit Temse werd er betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Hij had een levenslang rijverbod, legde een positieve ademtest af en z’n voertuig was niet gekeurd en niet verzekerd.  Ook een 50-jarige uit Hamme liep in de Hoogkamerstraat tegen de lamp wegens het rijden zonder geldig rijbewijs en met 1,17 promille alcohol in zijn bloed. 

Nog in de Hoogkamerstraat werd een 26 jarige man uit Temse betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De jongeman legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Hij eveneens een kleine hoeveelheid drugs bij. Hiervoor kreeg hij een schikking van 100 euro. De drugs werden in beslag genomen.

In de Rupelmondestraat in Kruibeke werden twee voertuigen onderschept. Beide bestuurders reden onder invloed van alcohol. Een 22-jarige man uit Kruibeke legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,12 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De andere bestuurder, een 55 jarige man uit Kruibeke, had 1,50 promille alcohol in zijn bloed. Ook zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

In de Bazelstraat in Kruibeke werd het rijbewijs van een 43-jarige vrouw uit Kruibeke ingehouden voor zes uren. Uit de ademanalyse bleek dat dat vrouw 1,01 promille alcohol in haar bloed had. Ook werden er nog 3 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, 2 pv’s van waarschuwing en 1 pv inzake het rijbewijs. De andere 46 bestuurders legden een negatieve ademtest af. (mb)

 

Lees ook:

Opendeur bij hulpdiensten in Stekene

STEKENE. De Hulpverleningszone Waasland, de politie Waasland-Noord en het Rode Kruis organiseren morgen een gezamenlijke opendeurdag in het veiligheidsbouw De Zavel in Stekene.  Het publiek maakt er...

Flitsresultaten Politie Waasland-Noord

BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. De politie Waasland-Noord heeft in maart flink wat snelheidscontroles gehouden. In totaal controleerde de politie in maart 16.154 voertuigen op hun snelheid....

Woningbrand in Temse

TEMSE. In de nacht zaterdag op zondag is een woning in de Philemon Haumanstraat volledig vernield door een uitslaande brand. De naastgelegen woningen en de achterbouw van een woning in de...