Politie Kruibeke-Temse hield weekendactie

KRUIBEKE/TEMSE. De lokale politie Kruibeke-Temse heeft in de nacht van zaterdag op zondag een extra controles op de covid-maatregelen en verkeersovertredingen gehouden. Vijf personen bleken in het bezit van drugs en kregen elk een boete van 100 euro. De drugs werden in beslag genomen. De vijf waren ook in overtreding op de avondklok. 

De politie maakte verder 46 processen-verbaal op voor het negeren van de covid-maatregelen. Zo deed de politie vaststellingen in take away-zaken en een nachtwinkel die de coronaregels niet volgden. Er werd een groep jongeren geverbaliseerd die samenschoolden. Na middernacht werden 15 personen beboet omdat men geen geldige redenen had om buiten te zijn.

Er werd een voertuig onderschept waarin twee personen zaten. Het rijbewijs van de bestuurder, een 30-jarige man uit Ninove, werd voor 15 dagen ingetrokken voor het rijden onder invloed van drugs. De bleek echter geen rijbewijs te hebben en er werden drugs in het voertuig geworden. Bovendien bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. Bij nazicht bleek dat de bestuurder geseind stond voor 3 feiten. De man werd gearresteerd en het parket ingelicht. Zijn voertuig werd inbeslag genomen. De man mocht na alle verhoren beschikken. Hij kreeg wel nog een boete van 100 euro. 

De politie stelde 19 processen-verbaal op voor verschillende verkeersovertredingen. Bij een snelheidscontrole in de Kasteelstraat en in de Oeverstaat werden 17 snelheidsovertreders geflitst. (mb)

 

Lees ook:

Resultaten controleactie ‘Goliath’

BEVEREN. De politie Waasland-Noord nam in de avond van donderdag 19 op vrijdag 20 november deel aan de controleactie ‘Goliath’. Vanmorgen werd het resultaat bekend gemaakt. 

Daling aantal covid-patiënten stopt

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De daling van het aantal covid-19 patiënten in AZ Nikolaas en AZ Lokeren die donderdag is ingezet, blijkt even te stoppen. Sinds donderdag daalde dat onder de honderd. Zaterdag waren er...

Helft rijdt te snel in zone 30

KRUIBEKE/TEMSE. De politiezone Kruibeke/Temse hield donderdag- en vrijdagochtend snelheidscontroles. Er werden 1167 voertuigen gecontroleerd. Ruim twintig procent werd geflitst. Vooral in de...

Aantal covid-patiënten daalt in Wase ziekenhuizen

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het aantal COVID-19 patiënten in AZ Nikolaas en AZ Lokeren is sinds donderdag onder de 100 gedaald. Woensdag waren er nog 107 covid-patiënten, donderdag was dat al gedaald tot...